Curso en Barcelona, España

Fortuny en context

Dónde:
MNAC - Museu Nacional d'Art de Catalunya / Palau Nacional - Parc de Montjuïc / Barcelona, España
Cuándo:
27 may de 2013 - 28 may de 2013
Precio:
Entrada gratuita
Descripción de la Formación

Coincidint amb la coproducció de l'exposició «Fortuny, el mite» entre el Museu de Reus i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, ambdues institucions col·laboren en l'organització d'un curs de dues jornades obert al públic per aprofundir en el coneixement de la figura i la trajectòria artística del pintor Marià Fortuny i Marsal (Reus, 1838 - Roma, 1874). Aquesta és una activitat que, en el cas de Reus, s'emmarca en l'Any Internacional Fortuny Reus 2012-2013.

 

El curs «Fortuny en context» tindrà una primera jornada el dilluns, 27 de maig, al MNAC, on en aquests moments es pot visitar l'exposició «La Batalla de Tetuan de Fortuny. De la trinxera al museu». Diversos experts en la vida i l'obra de Fortuny i la seva època, repartits en sis ponències diferents, reflexionaran sobre el lloc que ocupa aquest artista en la història de l'art ... universal. La jornada començarà a les 10:30 h amb una visita comentada al muntatge que ofereix el MNAC sobre «La Batalla de Tetuan».

 

Des de l'Institut Municipal de Museus de Reus s'ha organitzat una sortida col·lectiva per assistir a la jornada del dia 27 al MNAC, a Barcelona. Les persones interessades es poden adreçar al Museu de Reus per inscriure's i viatjar en autocar a Barcelona. Els drets d'incripció són de 30 euros i inclouen la quota del curs, el bitllet d'autocar i l'entrada a l'exposició «La Batalla de Tetuan de Fortuny. De la trinxera al museu». Es lliurarà un certificat d'assistència als participants. Les inscripcions es poden fer al telèfon 977 010 660 i al correu electrònic info.museus@reus.cat.

 

El curs «Fortuny en context» es completarà el dia 28 de maig amb una visita comentada a l'exposició «Fortuny, el mite», al Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59). Els dos comissaris de l'exposició, Francesc Quílez i Jordi Àngel Carbonell, seran els encarregats de conduir aquesta visita, en la qual participaran també les persones que hagin fet la inscripció des del MNAC i que aquell dia viatjaran a Reus en transport organitzat.

 

----------------------------

 

27 DE MAIG: CURS SOBRE MARIÀ FORTUNY, AMB MOTIU DEL 175È ANIVERSARI DEL SEU NAIXEMENT

 

Amb la col·laboració l'Institut Municipal de Museus de Reus

 

10-10:30 h: Acreditacions i presentació del curs.

 

10:30-12 h: Visita comentada a l'exposició 'La Batalla de Tetuan de Fortuny. De la trinxera al museu', a càrrec dels comissaris de la mostra.

 

12-12.30 h: Pausa cafè.

 

12:30-13:15 h: Francesc M. Quílez, cap del Gabinet de Dibuixos i Gravats al Museu Nacional d'Art de Catalunya: 'Fortuny i la recepció dels grans mestres de la tradició espanyola'.

 

13.15-14 h: Santiago Alcolea, director de l'Institut Amatller d'Art Hispànic: 'La Batalla de Tetuan, final d'un procés i inici d'una nova era en la història de la pintura'.

 

14-15:30 h: Pausa per dinar.

 

15:30-16:15 h: José Luís Díez, cap de Conservació de Pintura del segle XIX del Museo Nacional del Prado: 'La pintura de Historia en España en tiempos de Fortuny (1850-1875)'.

 

16:15-17 h: Jordi À. Carbonell, professor d'Història de l'Art a la Universitat Rovira i Virgili: 'La descoberta d'Àfrica: L'al-Maghrib a la pintura orientalista de Marià Fortuny'.

 

17 a 17:45 h: Carlos Reyero, catedràtic d'Història de l'Art a la Universitat Pompeu Fabra: 'Pintar en tiempos de Fortuny. Los otros cuadros de la guerra de África'.

 

17.45 a 18.30 h: Maria de los Santos García Falguera, professora d'Història de l'Art i de la Fotografia a la Universitat Pompeu Fabra: '«De fotografia». La fi de la poesia èpica a la guerra d'Àfrica'.

 

Data: dilluns 27 de maig. Sortida de Reus en autocar, des del Parc de Sant Jordi, a les 8:30 h. Preu: 30 euros. Inclou la quota del curs, el bitllet de l'autocar i l'entrada a l'exposició 'La Batalla de Tetuan de Fortuny. De la trinxera al museu'. Els Amics del MNAC tenen un 30% de descompte. Es lliurarà un certificat d'assistència. Inscripcions: 977 010 660 / info.museus@reus.cat

 

28 DE MAIG: VISITA COMENTADA A L'EXPOSICIÓ TEMPORAL 'FORTUNY, EL MITE', OBERTA A L'INSTITUT MUNICIPAL DE MUSEUS DE REUS

 

Es proposa completar el curs «Fortuny en context» amb la visita a l'exposició temporal 'Fortuny, el mite', amb la visita comentada a càrrec dels comissaris de la mostra.

 

Data: dimarts 28 de maig. Lloc: Institut Municipal de Museus de Reus (raval de Santa Anna, 59). Sortida de l'autocar, des del MNAC, a les 9 h. Tornada des de Reus a les 13 h. Preu: 30 euros. Inclou la quota del curs 'Fortuny en context', el bitllet de l'autocar i l'entrada a l'exposició 'Fortuny, el mite'. Els Amics del MNAC tenen un 30% de descompte. Es lliurarà un certificat d'assistència. Inscripcions per correu electrònic: grups@mnac.cat

 

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los cursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de formación

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los cursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de formación