Exposición en Figueres, Girona, España

Cent anys de TBO. 1917-2017

Dónde:
Museu del Joguet de Catalunya / Figueres / Hotel París. c/ Sant Pere, 1 / Figueres, Girona, España
Cuándo:
Desde 07 oct de 2017
Inauguración:
07 oct de 2017 / 12:00
Etiquetas:
Descripción de la Exposición
En resposta a les demandes dels nostres visitants, ens plau oferir-vos de nou l’exposició commemorativa dels cent anys d’aquesta popular revista infantil. Inauguració el dissabte 7 d’octubre a les 12 h, a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, professor, escriptor i especialista en publicacions de còmics i literatura popular. -------------------------------------------------- En aquests trasbalsats moments que ens toquen viure, cal reivindicar el TBO com una de les manifestacions essencials de la cultura de masses al nostre país. Observar, estudiar i analitzar els originals que el Museu ens mostra no és només un homenatge a uns brillants artistes, sinó assistir a una veritable lliçó de com la intel·ligència i l’humor es converteixen en veritables elements de supervivència en temps difícils. Potser avui, més que mai, cal revisar el TBO. Joan Manuel Soldevilla -------------------------------------------------- Amb motiu del centenari de la creació de la revista infantil TBO, el Museu té l’honor de mostrar i exhibir dos-cents dibuixos originals del patrimoni cultural ... català que formen part dels tresors del Centre de Documentació de la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya a Figueres. Aquest fons de dibuixos originals data dels anys 1920 als anys 1950. Es tracta de treballs originals de coneguts artistes com Arnal, Ayné, Benejam, Bernet Toledano, Bech, Blanco, Boix, Castanys, Cesc, Coll, Donaz, Escobar, Albert Mestre, Salvador Mestres, Moreno, Muntañola, Nit, Opisso, Sabatés, Serra Massana, Tínez, Tur i Urda, que foren els creadors dels ben coneguts i estimats personatges Melitón Pérez, Eustaquio Morcillón i el seu ajudant Babalí, la Família Ulises, el Profesor Franz de Copenhague, Altamiro de la Cueva, Josechu “El vasco”, etc. L’any 2002, la col·lecció d’originals del TBO que es conservava al Centre de Documentació de la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya a Figueres es va ampliar considerablement gràcies a la col·laboració de les empreses Jesús Costa Nicolau SL, Indústries Oliveres SL, i Instal·lacions Josep Capel, totes de la nostra ciutat, les quals van facilitar l’adquisició de noves peces. Un cop més, el Museu aprofita l’avinentesa d’aquesta exposició per dedicar, recordar i agrair públicament la seva generositat

 

 

Entrada actualizada el el 06 oct de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones