Exposición en Barcelona, España

Denominació d'origen: Col·lecció Belles Arts

Dónde:
Universitat de Barcelona / Gran Via de les Corts Catalanes 585 / Barcelona, España
Cuándo:
03 sep de 2014 - 26 sep de 2014
Inauguración:
03 jul de 2014 / 19:00
Horario:
10:00 - 20:00h
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web  Twitter 
Correo electrónico:
culturart@ub.eduº
Descripción de la Exposición
Amb motiu del 35è aniversari, la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona organitza una exposició d’una part del seu fons patrimonial, que per primera vegada es mostra de manera tan extensa al públic.  ·         L’exposició és una interpretació, una mirada transversal a la col·lecció Belles Arts a partir de les relacions entre l’ètica i l’estètica.El discurs s’ha inspirat en un fet que va tenir lloc a la Universitat de Barcelona, quan el catedràtic d’Estètica José María Valverde, en solidaritat amb tres professors expulsats de la Universitat de Madrid per haver-se oposat obertament al règim franquista, va renunciar a la seva càtedra i va pronunciar una frase que va romandre en la memòria col·lectiva: «Nulla estetica sine etica, ergo apaga y vámonos»(no hi ha estètica sense ètica, així que pleguem). «Denominació d’Origen: Col·lecció Belles Arts» pretén ser un homenatge a accions i actituds com la del professor Valverde ... i convida a la reflexió sobre la capacitat de les arts de remoure consciències. La mostra també vol obrir-se a la ciutat de Barcelona i donar a conèixer al gran públic la Facultat de Belles Arts com a centre de creació.   ·         «Denominació d’Origen: Col·lecció Belles Arts» inicia el seu recorregut al quilòmetre zero, situat a la mateixa Facultat. L’exposició es desplega en el vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i s’expandeix cap a altres centres que acullen peces de la col·lecció: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Can Framis-Fundació Vila Casas, la Biblioteca El Clot-Josep Benet, el Centre Cívic Can Deu i la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Localitzacions: Km 0: ·         Facultat de Belles Arts. Pau Gargallo, 4, 08028 Barcelona. Seu principal: ·         Vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Gran Via, 585, 08007 Barcelona. Espais satèl·lits: ·         Biblioteca El Clot-Josep Benet. Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, 08018 Barcelona. ·         Centre Cívic Can Deu. Plaça de la Concòrdia, 13, 08014 Barcelona. ·         Museu Can Framis-Fundació Vila Casas. Roc Boronat, 116-126, 08018 Barcelona. ·         Museu Nacional d’Art de Catalunya. Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona. ·         Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Passeig d’Isabel II, 1, Casa Llotja, 2n, 08003 Barcelona.  

 

 
Imágenes de la Exposición
Ètica Estètica

Entrada actualizada el el 13 jul de 2014

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones