Exposición en Mataró, Barcelona, España

Des del marge

Dónde:
La Destil·leria Espai Cultural / Camí Ral, 282 - 284 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
25 abr de 2015 - 11 jul de 2015
Inauguración:
25 abr de 2015 / 19:30
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Des del marge És el títol de l'exposició que Miquel Wert presenta a La Destil·leria del 25 d'abril a l'11 de juny, un títol que juga, treballa i interactua -com el mateix autor ens explica- amb les múltiples fonts d'on parteixen les seves pintures i dibuixos. L'obra L'obra de Wert parteix d'imatges fotogràfiques i d'arxius situats fora de la història en majúscules. Amb aquestes fonts documentals -recopilades després d'una autèntica recerca entre amics, familiars, mercats, etc.- Wert posa en escena unes imatges corrents i intemporals que enllacen qüestions genealògiques personals amb una experiència col·lectiva compartida. Vet aquí la peculiaritat d'una obra que ens convida a identificar-nos-hi i a reconstruir un passat recent que a poc a poc es va esvaint de la nostra memòria. L'enquadrament de les obres és tractat com una escenografia poblada d'actors anònims que interpreten l'obra de la quotidianitat davant les cortines d'un teatre imaginari on la imatge fixa, recuperada dels ... arxius, adquireix la sensació de moviment. Una imatge i uns personatges necessàriament desdibuixats que esdevenen protagonistes d'una acció que està passant. El mateix autor diu que amb aquestes obres vol posar en relleu la complexitat dels nostres orígens i que, per aconseguir-ho, se centra en el misteri de les coses senzilles. Al capdavall, interessos i inquietuds que van molt lligats a les seves arrels sueques, font constant de la inspiració de Wert. L'artista Miquel Wert està llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Des de l'any 2000 exposa en múltiples mostres tant individualment com col·lectiva. Els seus orígens escandinaus i la preocupació per la recuperació i la reconstrucció de la seva genealogia marcaran de manera determinant l'inici de la seva obra artística. Un treball que gira entorn de la memòria i la identitat. Les seves obres formen part de diverses col·leccions privades en l'àmbit nacional i internacional. L'exposició L'exposició que Wert porta a La Destil·leria és una selecció significativa d'obres realitzades durant l'última dècada, fet que permet una àmplia mirada d'una obra fins ara inèdita a la ciutat de Mataró. L'escriptor Andreu Gabriel i Tomàs serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la inauguració amb una presentació de l'artista i la seva obra. Com a petit epíleg de la mostra (o com una exposició dins l'exposició), també s'hi podrà veure una sèrie molt recent de retrats basats en imatges realitzades per antigues cabines de fotografiar (fotomatons). Amb aquesta sèrie, l'artista fa un contrapunt a les obres realitzades en els últims temps, que se centraven sobretot en grans grups de figures i plans generals compositivament més complexos. Es tracta, doncs, d'una altra manera de treballar la identitat: emmirallar-se en la singularitat de rostres anònims i concebre el retrat com a pont que uneix pintura i fotografia.

 

 

Entrada actualizada el el 23 abr de 2015

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 21 mar de 2024

Galería Elvira González / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
08 feb de 2024 - 09 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones