Exposición en Sabadell, Barcelona, España

El gest i les mirades blaves

Dónde:
Acadèmia de Belles Arts de Sabadell / Passeig Manresa, 22 / Sabadell, Barcelona, España
Cuándo:
12 abr de 2016 - 21 may de 2016
Inauguración:
12 abr de 2016 / 19:00
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
El Quim Montserrat i la Càndida Bracons ens presenten una exposició amb obres inèdites i amb un marcat estil personal. Novament junts, les seves obres dialoguen amb unes aportacions que mantenen la identitat de cadascun. En Quim proposa unes obres on el gest reneix amb tota la força i el color. De fet seria un error pensar en la recuperació d'una de les seves manifestacions predilectes, el gest, tot el contrari, mai no l'ha abandonat junt amb altres tendències i temes que l'artista a treballat durant la seva dilatada carrera. Un gest enèrgic i carregat de color crea un univers com poques vegades, allunyat de la seva paleta habitual. Acostumats a un gest ràpid i amb una paleta de colors freds i obscurs, aquí ens trobem unes obres alegres i vitals. La col·lecció es recrea amb llums provinents de verds, blaus i blancs, profunditats i aproximacions amb una pinzellada llarga, on ... tot es mou, però on la composició manté un ordre exquisit. Càndida Bracons ens presenta una obra nova molt impactant i emmarcada perfectament en l'actualitat social i cultural que vivim. Ens atreu ràpidament per dues coses, la primera pel domini del color blau, color que determina la sèrie; i la segona per la seva visió dels temes. Quan parla de la mirada parla d'ella mateixa, de la seva mirada i de totes les mirades. Parla del món que l'envolta i de qüestions que li preocupa quan ella el mira. En el seu llibre d'artista d'aquest projecte, part del material on va començar les reflexions de "mirades blaves", trobem un poema de Miquel Martí i Pol "salveu-me els ulls", un clam a la vida a través dels ulls del poeta. I potser aquestes espumes de vitalitat són les que Càndida en planteja plàsticament: malenconia i sensibilitat, anàlisi, però també harmonia, tranquil·litat i esperança. En tot cas les seves obres tenen un punt d'inquietants perquè ens dibuixen el dubte, potser la por d'aquesta crisi que colpeix la societat, potser l'esperança... Rossend Lozano

 

 

Entrada actualizada el el 11 abr de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones