Exposición en Argentona, Barcelona, España

Jaume Pla (1914-1995). Artista polifacètic i col·leccionista de ceràmica

Dónde:
Museu del Cantir de Argentona / Plaza de la Iglesia, 9 / Argentona, Barcelona, España
Cuándo:
25 oct de 2014 - 23 nov de 2014
Inauguración:
25 oct de 2014 / 20:00
Precio:
Entrada gratuita
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Teléfonos:
93 797 21 52
Correo electrónico:
fina@museucantir.org
Descripción de la Exposición
Amb Jaume Pla i Pallejà s'hi poden relacionar moltes arts: la pintura, els gravats calcogràfics i la xilografia, els llibres de bibliòfil, els ex-libris, l'escultura, l'escriptura. El meu pare (perquè és el seu fill que escriu aquestes ratlles) era un home polifacètic, que seguia un principi sagrat en tot allò que feia: la irrenunciable exigència de qualitat i de l'obra ben feta. Però amb la ceràmica popular només el poden relacionar els que el van visitar a la seva casa de Vallvidrera. Les gerres eren omnipresents, del garatge fins a la torratxa. La seva col·lecció és el fruit de l'admiració per la feina ben feta de la que parlava al principi. Assenyalant una de les moltes peces em deia: "des del neolític fins avui hem après ben poques coses." I també sabia que la tradició d'aquelles formes s'acabaria amb el terrissaire que les feia. "Els bidons de plàstic són més ... lleugers, però mai seran una obra d'art", em deia. Per això va fer servir molt sovint peces de la seva col·lecció com a models pels seus bodegons. Enguany celebrem el seu centenari, i aquí, a Argentona, podem veure juntes algunes de les seves pintures i els models que les van inspirar. Segur que estaria content de veure que la seva obra segueixi tenint admiradors. I també, que la seva col·lecció continua tenint sentit per a properes generacions.   Jaume Pla i Bacin, President de l’Associació d’Amics de Jaume Pla

 

 
Imágenes de la Exposición
Retrat de Jaume Pla per Giró

Entrada actualizada el el 08 oct de 2014

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.