Exposición en Manacor, Baleares, España

Juegos

Dónde:
Galería Sacma / Bosch, 5 / Manacor, Baleares, España
Cuándo:
20 dic de 2012 - 16 feb de 2013
Inauguración:
20 dic de 2012
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición

Toni Barrero, pintor de la vall de Sóller, és un artista amb dedicació completa a la pintura, dins de la varietat de llenguatges que es mostren en el panorama artístic actual, Barrero mostra una opció clara, la pintura abstracta amb una relectura creativa sobre l'Expressionisme Abstracte nord-americà, entre la pintura de camp (color field) i el gest (action painting). El seu format és europeu, és més el format d'un Morandi o un Soutine que el més gran o extens de De Kooning.

 

La sèrie de pintures d'aquesta mostra s'executa sobre la mateixa mesura de 22x30 cms, a les quals s'afegeixen altres tres peces de format quadrat de 100x100 cm i 130x130 cm que completen l'aposta de l'exposició ('Juegos'). El llenguatge de Toni Barrero es fonamenta en el color com a element simbòlic d'una subjectivitat: un subjecte, un individu amb la seva pròpia sensibilitat ... i la seva projecció en el quadre.

 

Els colors de Barrero són clarament mediterranis, la seva visió està fortament influïda pel seu entorn, el poble de Sóller que és cromàticament exhuberant: colors blaus, verds maragdes, morats i blancs amb lluminositat i una vibració del Sud. El seu gest, que domina total o parcialment l'espai, té sempre un valor estructural, compositiu: una intuïció raonada, un gest espontani però no salvatge. Aquests quadres respiren una harmonia que és la que el pintor interioritza i retorna en les teles, una alegria que incita a l'empatia de l'espectador.

 

Barrero és un pintor abstracte del seu temps, el seu llenguatge no és el dels pioners de la Modernitat, així domina i controla els ressorts expressius que constitueixen el seu joc plàstic. Al final el que queda és la sensació d'autenticitat i vida dutes a terme en unes teles de proporcions petites però d'un tractament espacial ampli. El camp de color i el gest mantenen un delicat joc dialèctic: les composicions i alternances de fons i figura no són mai repetides i dins de la unitat de visió existeix una varietat amb solucions cada vegada diferents en cada quadre. Els colors intervenen a duo o a trio i el blanc juga com un color més. Reflexió prèvia i dilatada en el temps i espontaneïtat d'execució ens faciliten les claus d'aquest Toni Barrero últim que avui se'ns presenta.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Toni Barrero

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones