Exposición en Barcelona, España

“La Retirada” Recull fotogràfic de la retirada republicana del 1939

Dónde:
Centre Civic Pati Llimona / Regomir, 3 / Barcelona, España
Cuándo:
08 sep de 2016 - 08 oct de 2016
Inauguración:
08 sep de 2016 / 19:30
Horario:
Dilluns a divendres de 9 a 21.30 hores i dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 hores
Precio:
Entrada gratuita
Comisariada por:
Enlaces oficiales:
Correo electrónico:
comunicacio@patillimona.net
Descripción de la Exposición
Una proposta presentada per Tot Història Associació Cultural EXPOSICIÓ “LA RETIRADA” RECULL FOTOGRÀFIC DE LA RETIRADA REPUBLICANA DEL 1939 L’exposició, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i el Centre d’Estudis “La Retirada” de Camprodon, il·lustra, a partir d’imatges, breus explicacions i cites bibliogràfiques, les dures escenes dels exiliats republicans que l’hivern de 1939 recorrien centenars de kilòmetres per arribar a territori nord-català i francès. La mostra s’ha presentat com un homenatge a totes les persones que van viure i patir en primera persona els efectes de la Retirada i fa un repàs dels moments en què militars i famílies senceres van emigrar cap a l’altre banda dels Pirineus quan Barcelona va caure en mans dels franquistes durant la guerra civil espanyola. Es calcula que entre el gener i el febrer del 1939 unes 500.000 persones van travessar els Pirineus per l’Alt Empordà, la Cerdanya i el Ripollès en busca de refugi a terres nord-catalanes ... i franceses, i unes 100.000 ho van fer pel Coll d’Ares. A la inauguració es farà amb la participació de: Pau Vinyes i Roig,en nom de Tot Història Associació Cultural. Lluís Bassaganya, comissari de l’exposició. Francesc Xavier Sala i Pujol, alcalde de Camprodon. Xerrada “La Retirada republicana de l’hivern de 1939” a càrrec d’en Lluís Bassaganya, comissari de l’exposició. Ho organitza: Tot Història Cultural Hi col·labora: Ajuntament de Barcelona-Districte Ciutat Vella, Ajuntament de Camprodon i Centre d’Estudis La Retirada. Sala Foyer Exposició produïda pel Centre d’Estudis «La Retirada» de Camprodon amb la col·laboració de l’Ajuntament de Camprodon.

 

 

Entrada actualizada el el 06 sep de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones