Performance en Barcelona, España

Paraules prestades

Dónde:
Fundación Antoni Tàpies / Aragó, 255 / Barcelona, España
Cuándo:
El 05 abr de 2017
Organizada por:
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
En el marc de l’exposició “Oriol Vilanova. Diumenge”, vigent fins el 28 de maig de 2017, la Fundació Antoni Tàpies ofereix un cicle de tres obres teatrals escrites pel creador manresà en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya i l’Institut del Teatre. Es tracta de la performance “Paraules prestades” (2016), interpretada pel col·leccionista d’art Han Nefkens, i de les peces teatrals “Adéu” y “H” (2017), dirigides per Xavier Albertí en sessió doble. El cicle es desenvoluparà íntegrament a la Fundació Antoni Tàpies i és possible adquirir un abonament conjunt per gaudir de totes les actuacions. Les performances i textos teatrals d’Oriol Vilanova constitueixen una meditada ironia sobre l’obsolescència, l’anacronisme, la sospita de frau i la delirant compulsió que afecta tota forma de col·leccionisme, de la qual ell mateix n’és víctima. Els mercats de puces no només són una extraordinària font d’imatges que l’artista recupera, sinó que ofereix un repertori dramàtic ... de veus, gestos i economies. Al llarg de l’exposició s’han programat noves performances, textos teatrals i una peça inèdita. Totes tres tindran lloc a la Fundació Antoni Tàpies. A “Paraules prestades”, que es representarà dimecres 5 d’abril del 2017 a les 19.00 h, un col·leccionista, paper interpretat pel mecenes d’art holandès resident a Barcelona, Han Nefkens, declara amor incondicional a la seva col·lecció i constata la felicitat que li produeix. Seran paraules sinceres i conegudes que emfatitzen la cega i de vegades dolorosa intensitat dels sentiments que l’uneixen a la seva col·lecció, objecte per objecte. Hans Nefkens és impulsor de la Fundació Han Nefkens, entitat que treballa per donar suport a la creació d’art contemporani i facilitar l’intercanvi d’experiències artístiques a Barcelona. D’altra banda, la sessió doble que tindrà lloc els dies dijous 18 i divendres 19 de maig de 2017, a les 19 h. ofereix dues obres parateatrals al voltant de la ruïna: “Adéu”, sobre la ruïna del museu i “H”, sobre la ruïna del llenguatge. Igualment, la Fundació Antoni Tàpies, formarà part del cicle “Epicentre Brossa”, amb la representació de l’obra “El barber d’en Brossa”, un diàleg desimbolt entre Josep Vilaseca, barber de Joan Brossa, i Carles Guerra, director de la Fundació Antoni Tàpies, mentre dura un tall de cabell. L’obra, serà interpretada al Magatzem del Teatre Nacional de Catalunya els dies dimarts 16 i dimecres 17 del maig del 2017 a les 19.00 h. De manera paral·lela, l’exposició “Antoni Tàpies. Objectes” inclou una sèrie de vuit notes manuscrites de Joan Brossa adreçades a la seva companya, Pepa Llopis. Són encàrrecs, notificacions i recordatoris escrits en trosets de paper que pertanyen a l’àmbit domèstic, i que estan repartits en l’espai expositiu de la Fundació.

 

 
Imágenes de la Exposición
Imagen de la obra Adeu

Entrada actualizada el el 29 mar de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones