Exposición en Barcelona, España

Pere Portabella. Cinema, art i política

Dónde:
Can Framis - Fundación Vila Casas / Carrer Roc Boronat, 116-126 / Barcelona, España
Cuándo:
12 feb de 2018 - 24 jun de 2018
Inauguración:
12 feb de 2018
Organizada por:
Descripción de la Exposición
L’exposició “Pere Portabella. Cinema, art i política” és una mostra ideada i dirigida per Pere Portabella i Antoni Vila Casas que incideix en la figura d’un dels activistes polítics i cineastes més destacats del país. La mostra, que aplega materials diversos -projeccions, pintura, fotografia documental o material gràfic-, se sustenta en els tres pilars fonamentals de l’obra de l'autor: el cinema, l’art i la política. En paraules del mateix Portabella, el seu lloc és “la cruïlla entre l’avantguarda artística, la pràctica fílmica i l’activitat política.” És el trípode sobre el qual s'ha construït la seva biografia com a creador i sobre el qual s'ha organitzat, també, aquesta mostra que s'articula a través de cinc espais que aborden la figura del cineasta des d'òptiques diferents oferint a l'espectador una visió polièdrica i completa del personatge. El primer àmbit expositiu se centra en “El retorn de Tarradellas” per a representar la llarga ... trajectòria política de Portabella, que fou l’encarregat d’organitzar la tornada del president des de l'aeroport fins a la plaça de Sant Jaume. El segon àmbit fa referència a la pel·lícula Viridiana dirigida per Luis Buñuel i produïda per Portabella: Viridiana significava el retorn de Buñuel a Espanya i va guanyar la Palma d’Or del Festival de Canes amb un escàndol majúscul polític i ideològic que va provocar la prohibició de la pel·lícula. El tercer àmbit al·ludeix la figura de “Portabella cineasta” centrant-se en pel·lícules que van produir un gran impacte com Die Stille vor Bach, la pel·lícula més popular de l'autor, o Vampir-Cuadecuc, la més aclamada internacionalment. El quart àmbit analitza “Portabella i el seu entorn artístic” ja que, com a director de cinema, productor i agitador polític i cultural, Portabella ha compartit experiències i ha teixit amistats amb creadors vinculats als moviments avantguardistes de cada moment. Finalment, el darrer àmbit titulat “Portabella i Miró” emfatitza la relació establerta entre ambdós personatges posant l’accent en dues obres de Miró que ja no existeixen i un guió de l’artista que mai no es va fer. Durant la roda de premsa comptarem amb la presència d'Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas, Pere Portabella, protagonista de la mostra, Josep Ramoneda, periodista, filòsof, escriptor i autor dels textos que acompanyen l'exposició i Octavi Martí, director adjunt de la Filmoteca de Catalunya, entitat que complementa la mostra amb un cicle dedicat al cineasta. Durant la roda de premsa s'especificaran les diverses activitats que s'han organitzat en relació a la mostra, a part de les visites guiades habituals, com els cicles tant a la Filmoteca de Catalunya com als Cinemes Texas o els diàlegs al Museu Can Framis entre Pere Portabella i diversos especialistes en la seva obra.

 

 

Entrada actualizada el el 06 feb de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 23 mar de 2024

Kewenig Galerie - Palma de Mallorca / Palma, Baleares, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
08 feb de 2024 - 09 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones