Exposición en Barcelona, España

Personal Poland

Dónde:
Il Mondo La Galería [ESPACIO CERRADO] / Calabria, 178 / Barcelona, España
Cuándo:
30 sep de 2016 - 26 nov de 2016
Inauguración:
29 sep de 2016 / 19:30
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
En aquest inici de temporada proposem un quadern de viatge personal realitzat a l'estiu del 2014 en format de 40 còpies B / N positivades per l'autor en paper baritat. Quim Farrero (Barcelona, 1964), que exposa per segona vegada a la galeria, ens mostra una visió subjectiva sobre un país marcat per l'estètica i l'ambient de la seva història en els últims setanta anys. La fotografia, com va dir el fotògraf anglès Lewis Hine és: "El Document Humà que sempre mantindrà al present i el futur en contacte amb el passat". Però el que subministra la fotografia no només és un registre del passat sinó una manera nova de tractar amb el present i el futur. ------------------------------------ PERSONAL POLAND Polònia intriga. Intriga qualsevol poble o cultura que es fonamenti en el sincretisme. No es tracta aquí d'hibridar dues religions sinó religió i nacionalisme. I més encara, religió, nacionalisme i història recent. El fruit de la ... tríada proporciona una solució singular, densa; un discurs que defuig la lògica aparent. La substància polonesa xoca, sorprèn, atreu i sedueix, precisament per això, per la unió contra-natura d'elements dispars, per la relació dialèctica entre conceptes i visions de la realitat. Polònia és capaç de gestionar l'ineludible desajustament d'aquest engranatge, fer-lo seu com a signe d'identitat. El fervor religiós, que va ser exaltat pel difunt Papa Joan Pau II, s'abraça a una classe obrera hereva del més pur proletariat d'arrel soviètica. Catolicisme i marxisme van vertebrar el binomi de la seva història pròxima fins a coagular-ne l'essència nacional. Una figura que semblava impossible. Per tot això, Polònia perviu, als ulls del foraster, en un limb moblat amb un patrimoni arquitectònic comunista, rígid, rotund, ortogonal, sense lloc per a ornaments ni mitges tintes. I el seu territori, saltat de signes d'un catolicisme exacerbat, carrega amb l'amarga memòria de les atrocitats nazis, ancorada als camps de concentració, avui conservats com a espais històrics. Polònia traspua un sentiment erràtic, que navega entre l'amargor i l'alegria continguda, a través de la tènue, melancòlica llum del Nord. Polònia és el país del somriure agredolç, amarat de pesantor. Un somriure profund, que s'expressa amb l'escala de grisos, com la naturalesa pròpia del país. Eliseu T. Climent

 

 
Imágenes de la Exposición
Quim Farrero, Personal Poland, 40x50 cms, gelatina de plata, Polònia 2014. Copyright © *Quim Farrero

Entrada actualizada el el 22 sep de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones