Exposición en Palma, Baleares, España

Re-action. Genealogia i contracànon

Dónde:
Casal Solleric / Passeig del Born, 27 / Palma, Baleares, España
Cuándo:
13 sep de 2016 - 30 oct de 2016
Inauguración:
13 sep de 2016
Organizada por:
Descripción de la Exposición
"RE-ACTION. Genealogia i contracànon" parteix de 6 imatges històriques de Duchenne de Boulogne, August Sander, Eugène Atget i Maurice Guibert. Irrompre-hi per a trans/tornar la història, desplaçant així cap a un horitzó mòbil i imprevisible l'ordre simbòlic que tota instantània alberga, és el gest inaugural des del qual Alonso & Marful posen en marxa una maquinària de producció de missatges estètics encadenats virtualment infinita. La "mort" metafòrica dels "pares", de les seves polítiques de naturalització artificial de l'statu quo androcèntric, de les seves ideologies rectores, de les seves estratègies de canonització i d'exclusió, fa de carreuada d'un projecte destinat a pertorbar els règims de re-presentació del passat i a fer-los esclatar en una diàspora de fonts i de discursos alter-natius. Enteses com un moment fundacional d'una nova genealogia estètica, les imatges d'Alonso & Marful s'ofereixen a la intervenció d'altres dones artistes amb la finalitat de trencar la sacralitat auràtica de l'Autor ... i de l'obra tancada, per a compondre, entre d'altres, una suma d'actes provisionals de significació, una"autoria xarxa", una obra interminablement oberta, una malla d'obres i de referències creuades. Al contrari del que s'ha esdevingut a les històries oficials de l'art, de les quals les dones han estat tenaçment excloses, les veus de les artistes dialoguen, s'entrellacen i se succeeixen, citant-se entresi i construint un tapís de filiacions i autoreferents que van migrant de dona a dona, de registre expressiu en registre expressiu, i de subjectivitat en subjectivitat. L'autoritat es dissol en una dansa inacabable de provoca(c)ions. "RE-ACTION" és un òctuple cadàver exquisit, una incessant partida de dominó que es va jugant en 8 pistes o derives simultànies. Cadascuna de les 8 derives que componen el projecte es desplega en una sèrie de re-ac(tua)cions plenament originals, una ginologia artística que ens convida a contemplar la cultura com un permanent exercici d'obertura, diàleg, comunicació, autoconsciència i llibertat. Artistes Alonso & Marful Andi Arnovitz Oreet Ashery Dotty Attie Tania Bruguera / IMI Nancy Buchanan Petah Coyne A K Dolven Regina José Galindo Carmela García Kate Gilmore Veru Iché Joyce Kozloff / Emily Kiacz Riikka Kuoppala Salomé Lamas Eva Lootz Chantal Maillard Melanie Manchot Eva Marisaldi Teresa Matas Melissa Meyer Molimo (Chefa Alonso / Barbara Meyer / Cova Villegas) Tahmineh Monzavi Cirenaica Moreira Liliana Moro Beth Moysés Senga Nengudi Alix Pearlstein Marta Maria Pérez Bravo Elena del Rivero Larissa Sansour Lina Selander Susan Schwalb Mira Schor Erika Suderburg Ryoko Suzuki Salla Tykkä Sandra Vásquez de la Horra Organitza: Fundació Palma Espai d'Art / Ajuntament de Palma, Institut d'Estudis Baleàrics, Conselleria de Transparència, Cultura i Esports; Conselleria de Cultura delPrincipat d'Astúries, Universitat d'Oviedo, Museu Barjola. Hi col·laboren: Universitat de Bolonya, Associació Orlando, Bibliotecadelle Donne.

 

 
Imágenes de la Exposición
Re-action. Genealogia i contracànon

Entrada actualizada el el 21 sep de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones