Exposición en Terrassa, Barcelona, España

16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí

Dónde:
Factoria Cultural de Terrassa / Rambla d'Ègara, 340 / Terrassa, Barcelona, España
Cuándo:
05 sep de 2019 - 06 oct de 2019
Inauguración:
05 sep de 2019
Descripción de la Exposición
L’obra guanyadora es donarà a conèixer durant l’entrega del premi, el proper 17 de setembre. A partir d’aquest dijous i fins el 6 d’octubre ja es poden veure les 20 obres finalistes de la setzena edició del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. Enguany s’han presentat 138 obres d’artistes catalans o bé residents a Catalunya. El veredicte de l’obra guanyadora es donarà a conèixer el proper dimarts 17 de setembre a les 19h. Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, és un dels premis més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una assignació de 12.000 euros per a l’artista i 8.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l’obra de l’artista a través d’una exposició individual també al Centre Cultural Terrassa, posteriorment podrà ser itinerant. El jurat, que s’ha renovat aquest any, ha estat format per: ● Cèlia del Diego, presidenta de ... l’Associació Catalana de Crítics d’Art i directora del Centre d’Art La Panera ● Teresa Blanch, historiadora de l’art, crítica i comissària ● Montse Badia, directora artística de Cal Cego ● Pere Llobera, artista ● Adrià Fornés, director del Centre Cultural Terrassa Tots els membres del jurat han valorat la diversitat de tècniques emprades, el procés de creació de l’obra i la trajectòria de cada un dels artistes. Entre les obres destaca la varietat de la temàtica (paisatge, figuració, abstracció) així com els materials emprats que van des de l’oli, la tinta, la cera o el guix i en suports ben diferents: fusta, tela, metacrilat o ferro. Sobre el Premi BBVA de Pintura Ricard Camí Aquest Premi, que se celebra de forma biennal, va ser constituït l’any 1989 per l’Obra Social de Caixa Terrassa i el seu nom ret homenatge a un dels presidents d’aquesta entitat, Ricard Camí, amant de les arts. El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí té com a finalitat estimular la creació pictòrica i contribuir especialment a la promoció i la projecció dels artistes catalans o residents a Catalunya. Aquest certamen és un dels 9 Premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA i entitats del territori, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

 

Entrada actualizada el el 04 sep de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones