Exposición en Tarragona, España

5×1. Cinc propostes amb una única materialitat

Dónde:
Fundació Forvm per la Fotografia - Casa Canals / Carrer d'en Granada, 11 / Tarragona, España
Cuándo:
24 feb de 2023 - 12 mar de 2023
Inauguración:
24 feb de 2023 / 19:00
Comisariada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Alfred Porres obre el proper 24 de febrer el nou cicle a l’Espai L de Casa Canals, a cura del col·lectiu artístic La Trastera amb l’objectiu de generar una reencarnació del traster original de Calafell ara traslladat al centre de Tarragona, amb exposicions de curta durada, accions puntuals i activitats relacionades. Porres hi presentarà “5×1. Cinc propostes amb una única materialitat“, que es podrà visitar fins al 12 de març. Font (1917). Marcel Duchamp desplaça el centre de gravetat d’allò artístic de l’objecte al context. Un urinari o qualsevol altre objecte mundà pot considerar-se una obra d’art si l’artista el treu del seu context original (en aquest cas, un bany) i el situa en un nou context adequat (una galeria o un museu) i en declara aquesta condició. La traïció de les imatges (1929). René Magritte trenca amb la identificació entre realitat i representació: “Això no és una pipa”... és una ... pintura. A 5 propostes amb una única materialitat ens aproximem a un ens material (un cub format per 9 bales de palla apilades) des de diversos posicionaments artístics. Un work in progress col·laboratiu per a definir un recorregut expositiu a través de 5 propostes artístiques que comparteixen la mateixa fisicitat Alfred Porres Pla és músic i artista visual. Actualment, compagina la seva activitat en el camp de les arts visuals amb el projecte musical Rampaire. Com a director del projecte L’Aula al Pati (del centre d’art Lo Pati d’Amposta) en els darrers anys ha desenvolupat els projectes d’art comunitari #mosmirem (2019), Sediments (2021) i Conviure al parc (2022) i de forma individual va exposar la peça Campana (2022) a la darrera edició del festival Eufònic. El seu treball ha estat exposat a Loop Barcelona, ARCO Madrid i el Microwave festival de Hong Kong,entre d’altres. La Trastera és un col·lectiu artístic nascut a Calafell de la necessitat de produir art més enllà del context acadèmic. Format per Àlvar Calvet, Vicky Benítez, Alexandra García i Niko Vetoshkin, té el propòsit de trobar una manera de funcionar basada en l’espontaneïtat i la immediatesa. Sense filtres, sense comissari/a, amb plena llibertat d’assaig, en un espai que secundi i doni cabuda a l’experimentació més enllà del mateix resultat, que fomenti l’assaig i inevitablement també l’error.

 

 

Entrada actualizada el el 07 feb de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la ficha de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Exposición Online
02 oct de 2020 - 02 oct de 2030

Online

Exposición
31 may de 2023 - 28 ago de 2023

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
El 06 jun de 2023

Auditorio 200 - Edificio Nouvel - Museo Reina Sofia / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones