Exposición en Tarragona, España

5×1. Cinc propostes amb una única materialitat

Dónde:
Fundació Forvm per la Fotografia - Casa Canals / Carrer d'en Granada, 11 / Tarragona, España
Cuándo:
24 feb de 2023 - 12 mar de 2023
Inauguración:
24 feb de 2023 / 19:00
Comisariada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Alfred Porres obre el proper 24 de febrer el nou cicle a l’Espai L de Casa Canals, a cura del col·lectiu artístic La Trastera amb l’objectiu de generar una reencarnació del traster original de Calafell ara traslladat al centre de Tarragona, amb exposicions de curta durada, accions puntuals i activitats relacionades. Porres hi presentarà “5×1. Cinc propostes amb una única materialitat“, que es podrà visitar fins al 12 de març. Font (1917). Marcel Duchamp desplaça el centre de gravetat d’allò artístic de l’objecte al context. Un urinari o qualsevol altre objecte mundà pot considerar-se una obra d’art si l’artista el treu del seu context original (en aquest cas, un bany) i el situa en un nou context adequat (una galeria o un museu) i en declara aquesta condició. La traïció de les imatges (1929). René Magritte trenca amb la identificació entre realitat i representació: “Això no és una pipa”... és una ... pintura. A 5 propostes amb una única materialitat ens aproximem a un ens material (un cub format per 9 bales de palla apilades) des de diversos posicionaments artístics. Un work in progress col·laboratiu per a definir un recorregut expositiu a través de 5 propostes artístiques que comparteixen la mateixa fisicitat Alfred Porres Pla és músic i artista visual. Actualment, compagina la seva activitat en el camp de les arts visuals amb el projecte musical Rampaire. Com a director del projecte L’Aula al Pati (del centre d’art Lo Pati d’Amposta) en els darrers anys ha desenvolupat els projectes d’art comunitari #mosmirem (2019), Sediments (2021) i Conviure al parc (2022) i de forma individual va exposar la peça Campana (2022) a la darrera edició del festival Eufònic. El seu treball ha estat exposat a Loop Barcelona, ARCO Madrid i el Microwave festival de Hong Kong,entre d’altres. La Trastera és un col·lectiu artístic nascut a Calafell de la necessitat de produir art més enllà del context acadèmic. Format per Àlvar Calvet, Vicky Benítez, Alexandra García i Niko Vetoshkin, té el propòsit de trobar una manera de funcionar basada en l’espontaneïtat i la immediatesa. Sense filtres, sense comissari/a, amb plena llibertat d’assaig, en un espai que secundi i doni cabuda a l’experimentació més enllà del mateix resultat, que fomenti l’assaig i inevitablement també l’error.

 

 

Entrada actualizada el el 07 feb de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones