Exposición en Barcelona, España

Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible

Dónde:
Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) / Palacio Gomis. c/ Barra de Ferro, 5 / Barcelona, España
Cuándo:
10 mar de 2016 - 19 jun de 2016
Inauguración:
10 mar de 2016
Comisariada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), en coproducció amb el Museu de la Garrotxa d’Olot, presenta l’exposició Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible, centrada en la figura de l’artista olotí, un dels creadors catalans més destacats de la primera meitat del segle XX i un dels artistes amb més projecció internacional de la seva generació. L’exposició, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego, en col·laboració amb Irene Gras Valero, obre una finestra a “l’univers Clarà” a partir dels guixos més rellevants de cada una de les èpoques de la prolífica vida de l’escultor, tots ells procedents de l’antic Museu Clarà, juntament amb dibuixos, fotografies i altres materials visuals. Entre les més de 80 peces que formen part de la mostra, destaquen els guixos d’obres escultòriques emblemàtiques com ara: La Deessa i Joventut (1928), que es poden veure a la plaça Catalunya de Barcelona; Monument al treball (1915), escultura ... monumental, situada a la plaça del Doctor Robert de Sabadell; Maternitat (1948), ubicada a la plaça Clarà d’Olot, i Retrat femení (1913), peça de guix que conserva els punts fets per l’escultor que li van permetre passar el guix a marbre. Molts d’aquests guixos es mostren al públic per primera vegada. Procedeixen del Museu de la Garrotxa d’Olot, on es conserva la major part dels treballs de l’artista i on s’han restaurat més d’una setantena de peces. Es tracta de l’obra de Clarà més autèntica i primigènia, a partir de la qual crea les seves escultures en material definitius, com ara el marbre i el bronze. La mostra pretén apropar els visitants a la figura de l’escultor i a la seva obra que, després del tancament del Museu Clarà de Barcelona (1995), havia quedat un mica oblidada. L’exposició presenta dues vessants que s’interrelacionen i construeixen una mirada diferent i renovada sobre aquest artista. D’una banda, s’explica la trajectòria de Josep Clarà (Olot, 1878 - Barcelona, 1958) i se’n destaquen les obres més importants, moltes d’elles inèdites. I de l’altra, s’explora el concepte del taller de l’artista i s’il·lustra el treball de l’escultor, els seus processos creatius, el funcionament del taller, les tècniques emprades, etc.

 

 
Imágenes de la Exposición
Model en guix de La deessa de Josep Clarà, 1928 (Museu de la Garrotxa d’Olot) © Dani Rovira

Entrada actualizada el el 15 mar de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones