Exposición en Olot, Girona, España

Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible

Dónde:
Sala Oberta 2 - Museo de la Garrotxa / Hospici, 8 / Olot, Girona, España
Cuándo:
02 sep de 2017 - 14 ene de 2018
Inauguración:
02 sep de 2017
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
El Museu de la Garrotxa i el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona presenten una exposició centrada en la figura de l’escultor olotí Josep Clarà, un dels artistes catalans més destacats de la primera meitat del segle XX i una de les figures amb més projecció internacional de la seva generació. L’exposició Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible explica la trajectòria de l’escultor olotí i en destaca les obres més importants. Es convida al visitant a resseguir els seus inicis i el seu salt a París, les seves obres simbolistes i noucentistes, els seus projectes públics i els retrats, fins arribar als darrers anys. Alhora, busca apropar al públic el concepte del taller de l’escultor i s’il·lustra el seu treball a l’estudi, des de la idea fins a la formalització d’aquesta en material definitiu, els processos creatius autònoms i de comanda, la feina col·laborativa entre l’escultor i ... els ajudants, les tècniques emprades, etc. La mostra es va presentar a tota la planta primera del MEAM del 10 de març al 19 de juny del 2016, amb un total de 55 escultures de formats molt diversos. El Museu de la Garrotxa acollirà aquesta mateixa mostra a partir del mes de setembre del 2017. A l’exposició s’entreteixeixen dos fils conductors: el descobriment de l’obra de Clarà, i les singularitats i natura del treball d’un escultor de la seva categoria, tot resultant-ne un projecte diferent, visual i entenedor. Així doncs, en aquesta exposició, el visitant entra al taller de l’escultor, un espai habitualment desconegut per al gran públic,per descobrir-ne l’obra i la manera de treballar. L’exposició se centra en els guixos de l’escultor, un material que tot i no gaudir de la reputació del marbre o del bronze, té un valor afegit, atès que serveix a l’escultor per a poder passar la seva creació original en argila, a materials més resistents, definitius. El guix és fràgil i de caràcter pràctic, per això no sol emprar-se en mostres artístiques. L’aposta de l’exposició que presenten el MEAM i el Museu de la Garrotxa és singular i inèdita.

 

 

Entrada actualizada el el 27 dic de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 11 abr de 2024

ProjecteSD / Barcelona, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones