Exposición en Barcelona, España

Art i follia. Joan Obiols Vié, psiquatre i humanista

Dónde:
Fundació Joan Brossa [ESPACIO CERRADO] / Provença, 318 / Barcelona, España
Cuándo:
25 oct de 2018 - 14 abr de 2019
Inauguración:
25 oct de 2018
Horario:
de martes a domingo, de 16 a 21h.
Organizada por:
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
L’exposició ART I FOLLIA. Joan Obiols Vié. Psiquiatre i humanista, inaugurada el 25 d’octubre de 2018 i que es podrà veure fins el 14 d’abril del 2019 a la nova seu de la Fundació Joan Brossa situada al carrer de La Seca, 2 (al bell mig del Born de Barcelona), mostra, a través del seu excepcional arxiu i de la col·lecció d’art personal (mai exhibits en el seu conjunt fins ara), el caràcter polifacètic del doctor JOAN OBIOLS i de la seva brillant trajectòria professional. La primera part de la mostra permet endinsar-nos en els treballs vinculats a la psicopatologia de l’expressió i a la innovadora visió de l’art brut. La presentació de més de seixanta dibuixos de malalts psiquiàtrics dialoga i es complementa amb una impactant obra formada per vuitanta imatges de malalts realitzades pel doctor JOAN OBIOLS, també afeccionat a la fotografia. La segona part ens permet conèixer la seva ... vinculació i activisme relacionats amb les més innovadores tendències del moment en art, música, teatre, cinema i fotografia, així com alguna de les facetes de la seva polifacètica personalitat com pot ser el col·leccionisme amb obres de JOAN PONÇ, ANTONI TÀPIES, SALVADOR DALÍ o PEREJAUME, entre d’altres. EL COMISSARI, SOBRE L’EXPOSICIÓ Art i malaltia mental: una relació complexa i fascinant que ha ocupat durant segles la filosofia, l'art, la psiquiatria i, actualment, la neurociència. També implica una visió "humanista" de l'acció terapèutica en el trastorn mental que potser estem perdent... D'altra banda, aquesta exposició salda un cert deute pendent de la ciutat de Barcelona i del seu món cultural amb la figura de JOAN OBIOLS VIÉ. Més enllà de la seva activitat científica i acadèmica, ja valorada en el seu moment en els fòrums corresponents, mancava un reconeixement públic del seu activisme i de la seva figura com a dinamitzador cultural en una època, les dècades dels 50s, 60s i 70s, de gran penúria i restriccions de tota mena sota el règim i la dictadura franquista. El seu tarannà vitalista, emprenedor i entusiasta, curiós i extremadament sociable el va convertir en una figura clau en aquelles èpoques en una part molt important de la vida cultural (teatre, pintura, música) de la ciutat. L'acollida de l'exposició a la Fundació Brossa és, alhora, un record de la seva relació amb JOAN BROSSA, un feliç homenatge a la que va ser, probablement, la seva principal passió: l'amistat. Jordi Obiols, comissari de l’exposició

 

 

Entrada actualizada el el 05 abr de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones