Exposición en Mataró, Barcelona, España

Bassat escultures

Dónde:
Nau Gaudí - Colección Bassat / Cooperativa, 47 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
09 feb de 2018 - 28 oct de 2018
Inauguración:
09 feb de 2018 / 19:30
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró inaugura una exposició amb 90 escultures de 38 artistes de la Col·lecció Bassat. Serà la primera de dues mostres que presentaran el millor del fons artístic del col·leccionista, amb obres del segle XX, que mai s’han exposat abans conjuntament. Destaquen una peça d’Eusebi Arnau del 1911, situada durant anys a la seu de BD Barcelona i que ha estat exposada al Museu Metropolitan de Nova York; l’Urà de Pau Gargallo, del 1933, que també dóna la benvinguda a l’Ajuntament de Barcelona o Tête double tête de Juli González, del 1936, que presenta un cap amb dues cares. L’exposició també compta amb obres d’artistes internacionals com Eduardo Chillida, Fernand Léger, Joan Miró, Henry Moore, Robert Müller, o Jorge Oteiza. El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, estrena la temporada 2018 a la Nau Gaudí ... amb una exposició dedicada exclusivament al millor en obres escultòriques del fons de la Col·lecció Bassat. El propi col·leccionista i la comissària de l’exposició, Núria Poch, han escollit prop de dos centenars d’obres entre les més de 300 que conformen el conjunt d’escultures de la Col·lecció, per tal de presentar una exposició de referència que tindrà dues parts: la primera que s’inaugurarà el 9 de febrer i una segona amb data encara per concretar, que li donarà seguiment més endavant. Amb motiu d’aquesta primera mostra, els visitants tindran també l’oportunitat de visitar la Nau diàfana, amb la seva forma “original” sense els habituals plafons expositius. Els artistes representats a la mostra són: Sergi Aguilar, Andreu Alfaro, Francesc Anglés, Eusebi Arnau, Eduard Arranz Bravo, Eduardo Arroyo, Miguel Ortiz Berrocal, Joan Brossa, Eduardo Chillida, Antoni Clavé, Marcos Coll, Xavier Corberó, Luis Elorriaga, Apel·les Fenosa, Gabriel, Pau Gargallo, Juli González, Manolo Hugué, Konietzny, René Letourneur, Fernand Léger, Cristino Mallo, Marcel Martí, Maño, Xavier Medina Campeny, Joan Miró, Enric Monjo, Henry Moore, Joan Mora, Aurèlia Muñoz, Robert Müller, Jorge Oteiza, el mataroní Perecoll, Enric Pladevall, Joan Rebull, Eudald Serra, Josep M. Subirachs, Moisès Villèlia, i un artista desconegut.

 

 
Imágenes de la Exposición
Andreu Alfaro - Generatriz 3 (1972), obra en acer inoxidable – Cortesía del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró

Entrada actualizada el el 14 feb de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.