Exposición en Barcelona, España

Biblioteques insòlites

Dónde:
Arts Santa Mónica / Rambla Santa Mònica, 7 / Barcelona, España
Cuándo:
30 ene de 2018 - 23 abr de 2018
Inauguración:
30 ene de 2018
Comisariada por:
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
En el marc d’ArtsLibris 2018 Artistes: Ignasi Aballí, Clara Boj / Diego Díaz, Fernando Bryce, Iñaki Bonillas, Antònia del Río, Enric Farrés, Dora García, Gilda Mantilla / Raimond Chaves, Damián Ortega, Javier Peñafiel, Juan Pérez Aguirregoikoa, Francesc Ruiz i Oriol Vilanova Organitza: Arts Santa Mònica-Departament de Cultura Produeixen: Arts Santa Mònica i La Casa Encendida (Madrid) Col·laboren: Biblioteca i Centre de Documentació del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS), Escola Elisava i Ateneu de Barcelona La mostra tracta de reflectir la història de la Biblioteca, entesa com la història d’una quimera, d’una il·lusió, d’un somni inabastable ja que entendre-la com la “memòria del món” a través de coneixements i segles serà sempre una utopia inabastable. Així ho va intuir, per exemple, l’arquitecte Étienne-Louis Boullé quan el 1785 va fer la seva proposta per a la Biblioteca Nacional de París amb els dos atlants sostenint el món, inscrits a la seva façana principal. I ... unir la idea de Biblioteca infinita amb aportacions realitzades per artistes contemporanis, que a partir de la dècada dels 60 fins a l’actualitat han revisat la idea de la Biblioteca, de l’arxiu i del llibre com portadors de múltiples significats, i considerant-los com a transmissors indiscutibles de coneixement tant estètic com conceptual, han incorporat els llibres a les necessitats i als requisits que exigia el seu discurs artístic. El projecte reuneix una selecció d’artistes que, o bé han contemplat el llibre i les edicions d’artista com una part molt significativa del seu projecte artístic, o bé han utilitzat el llibre com a material escultòric, sense obviar que en si mateix l’objecte-llibre també té un valor afegit pels continguts que planteja. En conseqüència, tant en el primer cas con en el segon, el cert és que el conjunt de les seves edicions i la instal·lació que les recollirà, podrien ser considerades a la vegada com una Biblioteca personal en què es trobarien reunits molts, per no dir gairebé tots, els conceptes bàsics que reuneix el seu treball. Per això, cada artista està present amb totes les seves edicions d’artista i amb alguna peça afegida que completarà la seva presència a la mostra i que donarà compte de la importància que el llibre i la biblioteca tenen en el seu discurs artístic. Al mateix temps, cada artista estarà adscrit a una de les seccions habituals en el sistema tradicional de classificació de les biblioteques.

 

 
Imágenes de la Exposición
Biblioteques insòlites – Cortesía de Arts Santa Mònica

Entrada actualizada el el 30 ene de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones