Exposición en Barcelona, España

Born. Memòries d’un Mercat

Dónde:
El Born, Centre de Cultura i Memòria / Plaça Comercial, 12 / Barcelona, España
Cuándo:
17 mar de 2017 - 26 nov de 2017
Inauguración:
16 mar de 2017 / 19:00
Comisariada por:
Descripción de la Exposición
El proper dijous 16 de març a les 19:00 hores a la Sala Moragues d'El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, es presentarà l'exposició Born. Memòries d'un Mercat comissariada conjuntament per Manel Guàrdia, Ramon Graus i José Luis Oyón, que reivindica el paper d'aquest mercat en la història de la ciutat de Barcelona. Es podrà visitar des del 17 de març fins al 26 de novembre de 2017. Born. Memòries d'un mercat ens parlarà de la pròpia història del mercat mitjançant documents històrics, però també a través de la memòria col·lectiva. El Mercat del Born va ser concebut, primer a la plaça i després dins de l'edifici metàl·lic, com un mercat minorista de barri i, posteriorment, es va convertir en el mercat majorista d'una metròpoli en expansió. Quaranta cinc anys després del tancament del mercat, aquesta exposició vol reivindicar-lo com es mereix. -------------------------------------------------------------------------------------------- Aquest 13 de maig es tanca el termini ... de votació de la setena edició dels Premis de l’Associació de Museòlegs de Catalunya i que entre les seves categories inclou la de millor exposició temporal de 2017 La mostra d’El Born CCM, “Born. Memòries d’un mercat”, és precisament una de les principals candidates en aquesta categoria després de registrar una gran acollida per part del públic, tant pel que fa al nombre de visitants (més de 36.000 persones) com per la resposta rebuda. Molta gent que la va visitar la va valorar molt positivament sentint-se-la, en paraules de moltes d’aquestes persones, “molt seva”. La mostra, que es complementava amb un ampli ventall d’activitats paral·leles dirigides a un variat espectre de visitants, repassava i aprofundia en la dimensió comercial de l’antic Born, mercat pioner en la xarxa de mercats de Barcelona, paradigma de l’arquitectura del ferro a la ciutat i sobretot, espai de trobada, de treball i convivència de moltes generacions en les seves diferents etapes, fins i tot després del seu tancament. L’exposició es va poder visitar a El Born CCM entre el 17 de març i el 26 de novembre de 2017. En altres edicions d’aquests premis de l’AMC s’han reconegut, entre d’altres, els treballs del MEAM, Museu del Disseny de Barcelona o Museu Marítim de Barcelona.

 

 

Entrada actualizada el el 07 may de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.