Exposición en Barcelona, España

CAMÍ d'ahir i d'avui

Dónde:
Ronda Barcelona / Carrer Consell de Cent, 382 local / Barcelona, España
Cuándo:
18 ene de 2018 - 05 feb de 2018
Inauguración:
18 ene de 2018 / 19:30
Horario:
De lunes a sábados de 10:30 a 20:30 hrs.
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Correo electrónico:
info@rondabarcelona.com
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Exposició d’Ecultura: CAMÍ d’ahir i d’avui De: Josep Camí Inauguració: dijous 18 de gener a les 19:30 hrs. Exposició: del 18 de gener al 5 de febrer Visites: de dilluns a dissabte de 10:30 a 14:00 i de 17:00 a 20:30 hrs. Centre RONDA BARCELONA, C/Consell de Cent 382, local Entrada lliure En observar l’obra de Camí és impossible no trobar-hi referències al passat. Però alhora ens resulta molt complicat situar aquestes referències en el temps. Aquest fet es deu segurament a la capacitat de l’autor d’assimilar en la seva obra el pòsit del temps i el batec profund de l’humanitat. Les seves escultures es troben entre la tradició i la modernitat; ens evoquen les pulsions més primàries i essencials de l’home actual i de tots els temps. I aquest fet s’explica, segurament, perquè en el fons ens parla de la vida des d’un punt de vista global, en tota la seva magnitud. L’obra ... de Camí transita entre la cara més fosca i terrenal de la vida i la vessant més etèria i elevada del viure. La seva és una obra de síntesi, que pesa, que s’arrela profundament a la terra – els materials que utilitza, respectats i potenciats alhora, ens hi remeten- però alhora els volums, rotunds i hermètics, tenen quelcom d’eteri i misteriós. Les seves escultures es presenten davant nostre amb posat monolític, com monuments alçats a uns déus que ja hem oblidat. Se’ns apareixen com espresions votives i rutals que generen espais de reflexió, d’alliberament i opressió que, en tota la seva contradicció, ens ajuden a viure. Totes les obres exposades tenen …….. Bernat Puigdollers Historiador i Crític d’art Totes les obres exposades tenen -sempre des d'una estranya poètica macabra- una dosi de saviesa llunyana, una crua presència de realitat i alguna cosa de sentit profètic. D'alguna manera ens evoquen ritus que no coneixem però que intuïm. Aquesta aproximació al transcendent, imprescindible en tot acte de creació, contrasta alhora amb una consciència crua de present i finitud. L'exposició Refugi d'ánima s'aproxima a estones, en el seu conjunt, al momento morí, encara que aques vanitats dissimulat és sempre esperançat. És el reflex d'algú que sap que ha de morir però que anhela i reclama eternitat. Aquesta exposició marca a través del seu itinerari una mena de camí iniciàtic. Cal endinsar-s'hi, pas a pas, obra a obra, per comprendre la reflexió sentida que l'autor ens planteja sobre la cruesa meravellosa del viure. Aquest cor de veus silenciades, acompanyat de tambors xamànics, ens interpel·la. Ara només depèn de nosaltres decidir seguir, o no, els seus cants. Bernat Puigdollers Historiador i Crític d’art

 

 
Imágenes de la Exposición
Postema Cena - Cortesía Josep Maria Camí

Entrada actualizada el el 18 may de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus fichas.
Promociones arteinformado
Exposición Online
03 jul de 2020 - 31 dic de 2021

Online

Exposición
17 sep de 2021 - 23 ene de 2022

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
27 sep de 2021 - 06 oct de 2021

Sala de Protocolo del Edificio Nouvel - Museo Reina Sofía / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones