Exposición en Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

Caminar sobre el gel. Èpica i disfuncionalitat en la pràctica artística

Dónde:
Centre d'Art Maristany / Carrer d'Àngel Guimerà, 2 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
07 mar de 2018 - 12 may de 2018
Inauguración:
07 mar de 2018 / 18:00
Horario:
De lunes a viernes de 10:00 a 13:30 y de 17:00 a 21:00 h. Sábados de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:30. Domingos y festivos cerrado
Precio:
Entrada gratuita
Comisariada por:
Enlaces oficiales:
Correo electrónico:
maristany@santcugat.cat
Documentos relacionados:
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
L’hivern del 1974, un jove Werner Herzog decideix anar caminant de Munic a París per visitar la seva amiga i crítica de cinema Lotte Eisner, que està molt malalta a l’hospital. En comptes de viatjar ràpidament a la capital francesa per reunir-se amb Eisner, Herzog inicia un viatge en solitari a peu, que, segons ell, mantindrà la seva amiga en vida mentre camini. La seva aventura va durar del 23 de novembre al 14 de desembre del 1974. Quatre anys més tard, aquesta gesta va donar lloc a la publicació d’un petit assaig: Del caminar sobre hielo. “Caminar sobre el gel” és una exposició col·lectiva que situa el seu punt de partida en aquest relat. El cineasta alemany descriu de manera minuciosa els paisatges, les situacions i els pensaments que l’acompanyen durant el viatge. La mostra assaja una traducció a l’àmbit de les arts visuals, en què l’absència de practicitat del ... viatge de Herzog obre dues possibles interpretacions: d’una banda, l’activació del paisatge a través de la perfomance i l’experiència directa; d’una altra, una anàlisi sobre la disfuncionalitat de l’art, un context capaç de destinar un gran esforç i molta energia a empreses alienes a les convencions que configuren el nostre entorn. El romanticisme individualista de Herzog i la seva fascinació per allò o per aquell que se situa en el límit (d’allò geogràfic, d’allò humà, d’allò possible, d’allò necessari, etc.) ens suggereix alhora una manera específica d’entendre la pràctica artística des del present. Una lectura particular en què, ja sigui per necessitat individual o per progressiva desil·lusió o desencant d’allò que és col·lectiu, la condició de l’artista es mesura mitjançant la perseverança eufòrica del repte. “Caminar sobre el gel” analitza la fragilitat i la intensitat d’una acció així –la de moure’s per un lloc inestable, incert– mitjançant una trobada entre artistes de diverses generacions i procedències. Artistes que comparteixen el gest simbòlic, poderós i absurd de Herzog: la narració de la vivència i la flexibilitat inestable de dedicar-se a l’art. Per cert, Lotte Eisner va superar la seva malaltia i no va morir fins al 1983.

 

 

Entrada actualizada el el 08 mar de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu ficha o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Promociones arteinformado
Noticia
Exposición Online
Desde 14 jun de 2022

Online

Exposición
05 jul de 2022 - 30 jul de 2022

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Premio
01 oct de 2021 - 31 ago de 2022

Madrid, España

Formación
06 oct de 2022 - 30 jun de 2023

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) / Valencia, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones