Exposición en Argentona, Barcelona, España

Carles Vives. Recorreguts

Dónde:
Museu del Cantir de Argentona / Plaza de la Iglesia, 9 / Argentona, Barcelona, España
Cuándo:
25 sep de 2020 - 01 nov de 2020
Inauguración:
25 sep de 2020 / 19:00
Horario:
De dimarts a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h, dissabtes d'11h a 14h i de 17h a 20h, diumenges i festius d'11h a 14h
Precio:
Entrada gratuita
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web  Twitter 
Teléfonos:
93 797 21 52
Correo electrónico:
fina@museucantir.org
Descripción de la Exposición
Carles Vives Mateu Barcelona, 1957 L’autor, al començament, es va decantar per la pintura, seguint els passos dels seus pares i, en especial, de la seva mare. Però aviat es va adonar que li atreia més el volum i quan va descobrir la ceràmica, no va dubtar a dedicar-s’hi. Als seus inicis va tenir la sort de conèixer alguns terrissers que el van ajudar a fer les seves primeres peces i li van ensenyar a utilitzar el forn de llenya. Aquesta influència va ser decisiva per reafirmar la seva projecció professional com a ceramista i va determinar un estil de treballar propi d’un terrisser, el qual produeix objectes de manera fluïda, intuïtiva i sense pretensions. En l’àmbit acadèmic, va estudiar ceràmica a l'Escola Massana de Barcelona i, mentre es formava, posava en pràctica tot allò que aprenia al seu primer taller. Actualment és Mestre Artesà per la Generalitat de Catalunya i Membre de ... l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, amb seu a Ginebra. Durant la seva llarga trajectòria, ha compaginat sempre la producció de ceràmica utilitària, funcional i decorativa, amb la recerca plàstica de la ceràmica artística contemporània. Ell mateix descriu el seu treball més personal de la següent manera: “Soc fidel a la resposta dels materials. Preparo sempre les pastes amb què treballo i així estableixo un diàleg des de l’inici amb els materials. Em deixo portar per la inèrcia i flueixo amb els elements, interferint el mínim possible i aprofitant les possibilitats que van sorgint durant el procés creatiu. Faig les peces seguint la intuïció, sense intenció de voler controlar o guiar la mà, però movent-me amb força i convicció”. Des dels anys 90 fins a l’actualitat ha participat en diverses exposicions col·lectives i individuals, tan a nivell nacional com internacional. A més, el seu treball ha estat reconegut i premiat en diferents concursos nacionals i internacionals. L'últim premi el va obtenir el 2017 en el “Concorso Internazionale di Gualdo Tadino” d’Itàlia. A més, ha participat en diverses estades on ha donat a conèixer als estudiants de ceràmica la seva manera d'entendre la tècnica. En concret, hi ha dues estades que per ell han estat les més significatives: una al centre multicultural Ann Felton de la Universitat Onondaga de Syracuse, Nova York, on hi va anar convidat pel ceramista Andy Schuster i on també hi va realitzar una exposició, de la qual l’Everson Museum es va quedar amb una de les peces per a la seva col·lecció. I l’altra, al Fule Internacional Ceramic Art Museum (FLICAM), a la Xina. L’obra de Carles Vives es pot veure en diversos museus del món, en espais públics i en col·leccions privades. El Museu del Càntir d’Argentona compta amb una de les seves obres, en concret, una de la sèrie “Quarts”.

 

 

Entrada actualizada el el 04 sep de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.