Exposición en Caldes d'Estrac, Barcelona, España

Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz

Dónde:
Fundación Palau i Fabre - Centro de Arte / Riera, 54 / Caldes d'Estrac, Barcelona, España
Cuándo:
26 ene de 2019 - 09 jun de 2019
Inauguración:
26 ene de 2019 / 12:00
Descripción de la Exposición
"Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz" és una exposició dedicada als barrets i a tot allò que en un moment donat van representar, però sobretot una mirada estètica a un dels objectes d’indumentària més fascinants de la primera meitat del segle XX, tot i que la seva existència es remunta segles i segles abans. Teòricament, aquesta seria la primera exposició, amb caràcter històric, retrospectiu i monogràfic, sobre el tema dels barrets feta mai a Catalunya i, també, a la resta de Espanya. Els barrets, que ara ens semblen gairebé un disfressa, han estat durant segles un element indispensable de la vida social i no només en les classes més altes i benestants sinó també entre la intel·lectualitat o la menestralia i les classes humils. De fet, el barret, podia ser perfectament un signe de definició. Aquesta indústria generava feina i, entre altres coses, seria una de les entrades ... de les dones al món laboral i, en molts casos, a la pròpia autonomia. Grans modistes i dissenyadores del segle XX tindrien l’entrada al món de l’alta moda o de la indústria a partir de muntar petits tallers de barrets, com va ser el cas de Coco Chanel o de Jeanne Lanvin, entre molts altres. Igualment, els barrets, amb la seva potència estètica i onírica, sovint delirant, serien una font d’inspiració per a molts artistes plàstics, com ara Pablo Picasso, Marcel Duchamp, Francis Picabia, Joan Miró, Salvador Dalí, Joan Brossa, Antoni Tàpies o Joan Ponç.

 

 
Imágenes de la Exposición
Pep Duran — Cortesía de Rocio Santa Cruz Art

Entrada actualizada el el 21 ene de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!