Exposición en Barcelona, España

Chema Madoz. Ars combinatoria

Dónde:
Fundació Catalunya - La Pedrera / Provença, 261 - 265 / Barcelona, España
Cuándo:
08 abr de 2013 - 28 jul de 2013
Inauguración:
08 abr de 2013
Comisariada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Presenta una selección de obras que incluyen desde las primeras fotografías realizadas en los años 80 hasta las últimas obras, incluida su colaboración con el poeta Joan Brossa.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Chema Madoz (Madrid, 1958) és un del noms més destacats de la fotografia espanyola contemporània. En la seva obra, propera a la poesia visual, mostra una inclinació constant a allò simbòlic, mitjançant imatges caracteritzades per un subtil joc de paradoxes i metàfores, amb les quals crea un món propi, imaginatiu i reflexiu.

 

A través de les seves creacions, sovint impregnades d'una delicada ironia, Madoz qüestiona la realitat i convida l'espectador a l'observació i la reflexió, a descobrir la poesia amagada en els objectes més comuns sotmetent-los a lleugeres transformacions i alterant-ne la funció, el context i l'ús habituals.

 

«Chema Madoz. Ars combinatoria» és l'exposició que ... es podrà veure a La Pedrera des del 9 d'abril fins el 28 de juliol. Aquesta exposició, comissariada per Oliva María Rubio, suposa una oportunitat per poder conèixer el treball d'aquest fotògraf, Premi Nacional de Fotografia l'any 2000. La seva obra, influenciada pel Surrealisme i la poesia visual, composa un univers màgic i complex, on els objectes mai són el que semblen, o semblen el que no són.

 

Poeta de la imatge, Madoz es val del suport fotogràfic per redefinir la seva relació amb l'entorn immediat. En el seu treball atorga tanta importància a allò que vol expressar com a la manera de fer-ho: «el meu objectiu és explicar coses amb els mínims elements possibles», ens diu.

 

La seva obra se centra en la presència insòlita dels objectes que selecciona i disposa en escenaris íntims, construïts per ell mateix, i que fotografia en blanc i negre; amb això aconsegueix extreure'n un alè poètic que fa que, per comuns i humils que siguin, es puguin obrir a noves i múltiples lectures.

 

L'exposició

 

«Chema Madoz. Ars combinatoria», organitzada conjuntament amb La Fábrica, resumeix la trajectòria de Madoz des de finals dels anys vuitanta fins a l'actualitat. En aquesta presentació a La Pedrera s'ha incorporat un apartat dedicat a la seva vinculació amb dos poetes catalans: Joan Brossa amb qui va mantenir una fructífera relació, que es va materialitzar en la creació conjunta del llibre Fotopoemario, i Salvador Espriu, de qui enguany es commemora el centenari del naixement, efemèride a la qual la Fundació Catalunya-La Pedrera ha volgut sumar-se recuperant l'edició no venal de 2008 del poemari Per al llibre de salms d'aquests vells cecs, en què cada un dels quaranta haikus del poeta de Sinera anava acompanyat d'una fotografia de Madoz.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Chema Madoz

Entrada actualizada el el 19 jul de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones