Exposición en Mataró, Barcelona, España

Constel·lacions familiars

Dónde:
Can Palauet - Mataró / Palau, 32-34 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
11 mar de 2016 - 08 jun de 2016
Inauguración:
11 mar de 2016 / 19:30
Horario:
de dimarts a dissabte, de 5 a 8 del vespre; diumenges i festius, d’11 a 2 del migdia. Tancat els dilluns i Divendres Sant, Dilluns de Pasqua i 1 de maig.
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Correo electrónico:
heroinasdelacultura@gmail.com
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Constel·lacions familiars Sergi Botella | Lúa Coderch | Matías Costa | Paco Chanivet | Lola Lasurt | Ita Puig | Ryan Rivadeneyra | Katerina Šedá A cura d’Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura] La família o el parentesc és el principi d’organit­zació bàsica dels individus en la societat. Les relaci­ons familiars es defineixen, d’una banda, en termes de consanguinitat o de llei, i de l’altra, en termes d’adscripció a una cultura compartida, conformada per un conjunt de pràctiques i experiències viscudes i/o transmeses. La dimensió temporal és important en la construcció d’aquesta cultura col·lectiva que conforma l’imaginari i la identitat familiar: les vivèn­cies dels parents que ens precedeixen, les relacions familiars anteriors, donen significat a les presents; i aquestes, alhora, incideixen en la construcció de les relacions familiars futures. Com s’organitza la memòria a través de les rela­cions familiars? Com abracem allò que forma part de la nostra biografia però que ha succeït amb anteri­oritat ... a la nostra existència? I alhora, com testimo­niem i transmetem als qui ens succeeixen allò que hem viscut? L’exposició col·lectiva Constel·lacions familiars parteix d’aquests interrogants i reuneix un conjunt d’obres d’artistes visuals contemporanis que, pre­nent com a punt de partida l’àmbit de la família i les relacions entre els seus membres, plantegen as­pectes vinculats a l’organització de la identitat i la memòria amb relació a la genealogia, i explora con­ceptes com ara el llegat, la transmissió, la biografia i l’arxiu. Són propostes que s’articulen, en gran part, a partir de materials i documents que busquen con­signar l’experiència individual i familiar, que desple­guen un ordre simbòlic particular, i que apel·len a una memòria i a un temps històric personal, desvinculat de les grans narracions institucionals. Una producció del Terrassa Arts Visuals, adaptada pel M|A|C, en itinerància pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Entrada actualizada el el 11 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Promociones arteinformado
Exposición Online
29 jul de 2021 - 29 jul de 2022

Online

Exposición
20 ene de 2022 - 02 abr de 2022

Galería Elvira González / Madrid, España

Premio
20 dic de 2021 - 18 feb de 2022

Vitoria-Gasteiz, Álava, España

Formación
24 feb de 2022 - 25 feb de 2022

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones