Certamen en El Prat de Llobregat, Barcelona, España

Convocatoria de proyectos artísticos /Unzip 2024

Premios / Dotación:

Seleccionados

2.000 euros como honorarios y hasta 1.500 euros para la producción

Cuándo:
01 mar de 2024 - 03 abr de 2024
Dónde:
El Prat de Llobregat, Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 03-04-2024
Dirigido a:
Artistas
Organizada por:
Bases de publicación:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio
/Unzip Arts Visuals promou una convocatòria anual per a la realització de projectes artístics vinculats al Prat de Llobregat. Diferents projectes es desenvolupen al llarg de l’any amb l’acompanyament dels centres i equips d’/Unzip, professionals d’àmbits diversos de la creació i agents de la ciutat, com ara tècnics de l’ajuntament i artistes en formació. Aquesta edició 2024 s’inscriu en el marc de la biennal d’art contemporani Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, que es desplega de setembre a novembre en dotze municipis metropolitans, entre ells el Prat de Llobregat i que abordarà diferents temàtiques relacionades amb les urgències socioecològiques i reptes de futur de la nostra societat. La temàtica del Llobregat és “Equilibrar el conflicte” i es proposa abordar el dilema entre la sostenibilitat mediambiental i el creixement econòmic. A través d'aquesta plataforma, la convocatòria es planteja no només com un reflector de les realitats locals i regionals sinó també com un laboratori de creació ... i innovació on es poden desenvolupar noves formes de comprensió i acció que posin de relleu conflictes i explorin temàtiques relacionades, com els drets naturals i animals, la petjada ecològica, l’impacte del turisme, l’urbanisme o la justícia social. Aquests projectes es divideixen en modalitats: Fotografia i societat, Art al barri, Audiovisual comunitari, Música i territori, Art i educació i Exposició. La dimensió de ciutat es treballa conjuntament a través de tres trobades globals amb tots els agents que desemboca en el festival Indisciplinats. Què entenem per projectes artístics situats al territori? Propostes d’ideació o/i recerca que aportin un nou punt de vista o ampliïn i redistribueixin coneixements. Poden plantejar-se des de disciplines artístiques específiques, amb un enfocament multidisciplinar, o/i incorporant diferents branques del coneixement. Que es vinculen amb agents i comunitats específiques del Prat de Llobregat i fomenten pràctiques artístiques transformadores que redefineixen el context local. Que expandeixen la idea de territori en algun dels seus aspectes (cultural, educatiu, social, econòmic, polític, històric, geogràfic, ecològic etc.) i generen relacions entre les persones del territori i les seves comunitats, per a la transformació sociocultural del seu context quotidià. Qui hi pot participar? Persones interessades en l’art, creadores i creadors visuals, agents culturals, educatius i socials en general, sense límit d’edat, residents a Catalunya. La modalitat Exposició queda restringida a persones residents al Prat o que puguin justificar-ne la pertinença.

 

 

Entrada actualizada el el 13 mar de 2024

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios