Exposición en Valencia, España

Des del perfil del Mediterrani

Dónde:
Octubre Centro de Cultura Contemporánea / Sant Ferran, 12 (al costat de la Llotja) / Valencia, España
Cuándo:
05 oct de 2017 - 04 nov de 2017
Inauguración:
04 oct de 2017
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
La representació de la cultura mediterrània evoca batalles i trobades, històries de viatges, aromes de mercat, música, algaravia i sedes. Un espai comú que també inclou les petjades del drama, des d’un mar que sepulta milers de vides trencades en busca de l’esperança. Sobre aquesta atmosfera, Victoria Cano desenvolupa la seua obra com un teixit de sobreimpressions connectades. A través d’una revisió quasi antropològica, l’artista integra la participació de l’espectador mitjançant siluetes de rostres i empremtes, que es confonen en un paisatge de formes comuns, cobertes en ocasions per ones d’argent. La presència de la natura ens condueix a un ecosistema familiar, propi d’ambdues ribes, amb les vinyes, els pins, els tarongers o l’olivera dibuixant el camí del re-coneixement mutu. Des d’aquesta mirada, Victoria Cano construeix una iconografia particular que acompanya tota la seua trajectòria, i que ens descobreix ara amb el cartell de Mostra Viva 2017. La imatge d’aquesta edició ... del festival, que porta per lema “Els futurs de la Mediterrrània”, integra la selecció d’alguns d’aquests elements, presents de manera significativa en tota la seua obra. “He treballat amb el plànol de la ciutat, amb la silueta de la Mediterrània, amb l’absència i presència de l’ésser humà, amb la tecnologia clàssica del món del cinema”, afirma l’artista. Per aquesta raó, s’ha destacat el sentit processual fins arribar a la configuració del cartell. La inspiració d’aquest camí queda representada a través de la sèrie “Ecos i empremtes” (2006-2017), on plasma la combinació d’ingredients que identifiquen els seus treballs. La llum i l’aigua vertebren les composicions que l’autora ha seleccionat per aquest projecte, a partir d’una amalgama de símbols que s’apropen a la realitat actual. Obres com “Lectors del temps. Sèrie el Poder de l’Empremta” (2010-2015) o “Les portes de Ciutat Vella. València” (2015) ens remeten al nostre passat patrimonial i a un present on la muralla i la porta conformen, cada vegada més, un univers tràgic de refugis, concertines i campaments que aïlles i amaguen la història de l’estranger que arriba des de la nostra mar. “Si alces un mur, pensa en tot el que queda fora”, ens recorda Italo Calvino. Però Victoria Cano també ens convida al passeig i a l’exploració de la ciutat. Ens ho indicava en la seua mostra recent “Des del Trastevere al Carme” (2016) i en aquesta exposició a través dels elements de l’urbs mediterrània, combinant l’arquitectura i la mar, a través d’un concepte narrat amb peces de gran format. D’aquesta manera, la sala del Centre Octubre es converteix en un escenari ple de vitalitat per a fer-nos somniar.

 

 
Imágenes de la Exposición
Victoria Cano - Cortesía de Equip Mostra Viva del Mediterrani

Entrada actualizada el el 20 oct de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 11 abr de 2024

ProjecteSD / Barcelona, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones