Exposición en Mataró, Barcelona, España

Dues col·leccions que dialoguen

Dónde:
Ateneu de la Fundació Iluro / La Riera 92 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
29 nov de 2018 - 20 ene de 2019
Inauguración:
29 nov de 2018 / 19:30
Enlaces oficiales:
Web 
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Dues institucions. Dues col·leccions. Una sola sensibilitat. L’Ateneu de la Fundació Iluro inaugura l’exposició “Dues col·leccions que dialoguen”, amb obres de les col·leccions Fundació Iluro i la Col·lecció Carmen i Lluís Bassat. El dijous 29 de novembre es va inaugurar a l’Ateneu l’exposició “Dues col·leccions que dialoguen”, amb obres de les col·leccions Fundació Iluro i la Col·lecció Carmen i Lluís Bassat. La mostra, que és la primera col·laboració entre ambdues entitats, mostra les obres dels vint-i-tres artistes contemporanis representats a les dues col·leccions. Des de fa uns anys, la Fundació Iluro ha anat programant una sèrie d’exposicions del seu fons artístic amb el propòsit de donar-lo a conèixer. Aquestes exposicions han intentat, en cada cas, trobar un fil argumental que facilités el coneixement del fons. En aquesta línia, fer aquesta mostra en col·laboració amb la Fundació Bassat és una excel·lent oportunitat per a contextualitzar part del fons de la Fundació Iluro. Aquesta mostra conjunta ... permet potenciar les obres exposades; els dos fons s’apropen per mitjà d’artistes presents en ambdues col·leccions i per mitjà d’obres de mateixos corrents artístics. D’aquesta manera s’interrelacionen, es contrasten i s’enriqueixen. Així a partir d’una selecció acurada, s’han triat un total de quaranta-sis obres artístiques de vint-i-tres artistes nacionals i internacionals presents en les dues col·leccions. Obres representatives també de diversos corrents i disciplines; del figurativisme pictòric a l’abstracció, de l’expressionisme abstracte a l’informalisme, del paisatgisme a les avantguardes artístiques, de la pintura al collage i de la pintura a l’escultura, entre d’altres. Entre la relació d’artistes hi ha obres dels il·lustres Daniel Argimon, Antoni Clavé, Óscar Domínguez, Jaume Genovart, Josep Guinovart, Josep M. Subirachs, Joan-Josep Tharrats, Albert Ràfols-Casamada o Joan Ponç. En l’acte de preinauguració, el president de la Fundació Iluro, Sr. Pere Carles i Subirà, i el Sr. Lluís Bassat, president de la Col·lecció Carmen i Lluís Bassat, van compartir diàleg amb una representació dels artistes exposats. Ambdós presidents van manifestar una sintonia immediata en proposar la col·laboració, a la vegada que es demostrava la vitalitat artística a Mataró. També van indicar que ambdós fons artístics són molt extensos i, per tant, hi ha moltes possibilitats combinatòries de fer noves trobades entre ambdues col·leccions en un futur. La mostra, que es podrà visitar fins al 20 de gener de l’any 2019, compta amb l’edició d’un catàleg que es podrà adquirir a l’Ateneu. En el marc de l’exposició, hi ha previstes visites guiades i un diàleg entre els dos presidents, amb dates encara per concretar.

 

 

Entrada actualizada el el 15 ene de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

plan FREE
¿Te apasiona el arte?
 • Sugiere l@s artistas y eventos que te interesan.
 • Publica hasta 5 obras tuyas o de tus artistas.
 • Sigue a tus artistas, galerías… favoritos.
 • Suscríbete a nuestros canales informativos.
 • Prueba durante un mes el Algoritmo Arteinformado.
Gratis
Ver Plan Free
plan básico
¿Eres artista, profesional?
 • Gestiona tus eventos.
 • Publica hasta 100 obras tuyas o de tus artistas.
 • Promociona tus fichas/obras.
 • Disfruta de Acceso Premium a todo el contenido.
 • Contacta con los gestores de otras fichas.
Desde 150 € / año
Ver Plan Básico
plan avanzado
¿Eres galería, museo?
 • Gestiona tus eventos.
 • Publica hasta 500 obras de tus artistas.
 • Promociona tus fichas/obras.
 • Disfruta de Acceso Premium a todo el contenido.
 • Contacta con los gestores de otras fichas.
Desde 300 € / año
Ver Plan Avanzado
plan contact

Además, si eres artista o profesional, desde 110 € / año también dispones del PLAN CONTACT, el cual incluye todos los servicios del PLAN BÁSICO excepto el Servicio Promoción.

Contratar Plan Contact
Promociones arteinformado
Exposición Online
02 oct de 2020 - 02 oct de 2030

Online

Exposición
18 jun de 2021 - 26 sep de 2021

MNAC - Museu Nacional d'Art de Catalunya / Barcelona, España

Premio
08 jun de 2021 - 10 sep de 2021

Madrid, España

Formación
22 oct de 2021 - 23 oct de 2021

CAAC - Centro Andaluz de Arte Contemporáneo / Sevilla, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones