Exposición en Cerdanyola del Vallès, Barcelona, España

Ecos de Carles Buïgas

Dónde:
Museu d'Art de Cerdanyola - Can Domenech / C. de Sant Martí, 88 / Cerdanyola del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
13 sep de 2013 - 01 dic de 2013
Inauguración:
13 sep de 2013
Comisariada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición

Una societat com la nostra on, tal com subratlla la teoria de la modernitat líquida del sociòleg Zygmunt Bauman, les certeses es volatilitzen i tot esdevé canviant i incert, de manera inexorable la realitat canviant i plena d'incerteses va obrint camins que esdevenen plens de possibilitats per a tots aquells que cerquen noves vies de treball i expressió en tots els àmbits, de tal manera que la liquiditat, en aquest sentit, obre infinites possibilitats per als que treballen a partir de la recerca constant.

 

En aquesta línia, Tom Carr ha anat teixint uns nivells d'investigació que, des dels primers i més pesants materials per a l'elaboració de les seves escultures, ha anat aconseguint formes i materials cada cop més volàtils, fins que a partir de l'estudi de la forma el material utilitzat ha esdevingut llum. Des de les escultures de formes arquitectòniques, les ... seves obres han anat creixent en una evolució que hom diria que ha estat marcada per la síntesi dels elements. Les formes han anat deixant tot allò superflu i han aconseguit la seva màxima expressió des de la simplicitat, alhora que el material utilitzat per a la seva creació ha cercat a cada nou pas la màxima senzillesa per aconseguir els resultats més òptims.

 

En un moment on el que explica el nostre món és la incertesa i el procés canviant de tot allò que era fix i estable, aquestes obres, com a eco de la realitat que ens envolta, ens mostren el caràcter obert de la creació i de quina manera la intuïció de l'artista ens ofereix unes peces on la llum és modelada, tot creant transformacions que demanen la interacció de l'espectador que ha d'esdevenir part integral de les mateixes.

 

L'eco que produeix l'evolució de la realitat on viu no fa oblidar a Tom Carr els ecos d'allò que s'ha produït anteriorment al seu voltant, i d'aquesta manera el treball de Carles Buïgas, el qual va saber unir tècnica i poesia a través de la llum i l'aigua, ha despertat el seu interès i ha provocat una interessant reacció creativa.

 

L'obra de Carles Buïgas, tan arrelat a Cerdanyola, havia d'arribar com una ona fins a la intuïció de Tom Carr, i el treball dels dos homes, que han treballat la llum des d'una visió poètica i alhora amb un gran interès per la innovació tecnològica, havia d'unir-se per generar noves creacions que es presenten al Museu d'Art de Cerdanyola.

 

Tom Carr ha recollit el testimoni d'aquell enginyer que va planificar no només la coneguda Font Màgica de Montjuïc, sinó també obres utòpiques tan ambicioses com l'Exposició Universal de la Pau, l'Exposició-Museu de Tots els Temps, el Gran Teatre Integral d'Aigua-Llum-Música i la Nau Lluminosa pensada com una simfonia d'aigua i llum que, viatjant a través dels mars, havia de ser visitada per 207 milions de persones.

 

Les obres presentades al MAC parteixen també de la recerca creativa i, vinculades al nostre temps, neixen amb una mirada molt més austera però amb els mateixos ingredients que unien en un tot la creació i la recerca, l'interès pels avenços tecnològics i la poesia, i mentre els treballs de Carles Buïgas jugaven amb la utopia i buscaven l'admiració dels espectadors, els de Tom Carr ho fan amb l'atzar i busquen la implicació del visitant.

 

La creació que es presenta recull l'eco del passat des de la mirada del present i tot fent un pas cap al futur integra la participació d'una nova generació d'artistes agrupats en el tcteamwork (Tom Carr - Massimiliano Moro - Lourdes Santandreu Planas - Victor Valentín), que ens sorprendrà amb la intel·ligent i creativa utilització de nous materials per arribar a aconseguir la màxima expressió de la poètica de la llum i el moviment.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Tom Carr, Ecos de Carles Buïgas

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!