Exposición en Llorenç del Penedès, Tarragona, España

El Arte en Estado de Alarma / L’art en estat d’alarma

Dónde:
La Cumprativa de Llorenç del Penedès / Carrer Francesc Macià, 27 / Llorenç del Penedès, Tarragona, España
Cuándo:
01 ago de 2020 - 30 sep de 2020
Inauguración:
01 ago de 2020
Comisariada por:
Descripción de la Exposición
El 14 de març de 2020 el govern espanyol va implementar l’estat d’alarma per segona vegada des de la transició com a mesura excepcional per a la contenció de pandèmia per coronavirus estesa a nivell mundial. Encara que certs sectors productius van poder continuar, la gran majoria van quedar afectats per una gran crisi econòmica. La població quedava confinada en els seus domicilis i només es podia sortir de casa per motius estrictament necessaris. Va paralitzar tota activitat social i cultural. Van tancar botigues (menys les considerades de serveis bàsics), bars i restaurants, cinemes i teatres, ateneus, museus i galeries d’art. Malgrat tot, algunes persones creatives van ser capaços de reinventar-se a través de balcons i finestres per oferir als veïns el seu talent o a través de les xarxes per arribar molt més enllà. Els artistes van viure el confinament d’una manera diversa. Alguns van poder continuar el seu ... treball perquè la casa els hi era estudi; d’altres, no van poder accedir als seus tallers per la impossibilitat de desplaçar-se. Però el denominador comú és que el confinament els hi va servir per percebre el seu entorn amb una nova mirada. L’exposició L’art en estat alarma és un recorregut de com han viscut una sèrie d’artistes aquest temps de confinament i desconfinament, parla de les seves militàncies amb la creació i el pensament, amb la manera de reivindicar i denunciar una societat que aprofita situacions com aquestes per restringir cada vegada més les llibertats individuals i col•lectives. L’estat d’alarma es va aixecar després de 3 mesos i una setmana de confinament el dia 20 de juny. La pandèmia del coronavirus continua. La precarietat i l’estat d’alarma en el món de l’art i la cultura en general, també. Amb la participació de: Jordi Abelló Joana Baygual Marta Bisbal Cristina Calderón Àlvar Calvet Toni Giró Eva Evitzkaya Enric Maurí Michael Kirkergaard Núria Fernàndes E. Frederic Montornès Chema Novell Olga Olivera-Tabeni Miguel Ángel Pascual Thomas Keis Aureli Ruiz Joaquim Sicart Cànem Galeria Desconfinant l’art Un projecte de Ramon Sicart

 

 

Entrada actualizada el el 06 sep de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones