Exposición en Mataró, Barcelona, España

El Premi Iluro: imatges del fons històric i documental

Dónde:
Ateneu de la Fundació Iluro / La Riera 92 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
12 nov de 2021 - 28 dic de 2021
Inauguración:
12 nov de 2021
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Al llarg de seixanta-dues edicions, el Premi Iluro ha generat coneixement i corpus acadèmic en múltiples disciplines. Enguany, la mostra El Premi Iluro: imatges del fons històric i documental pretén que fixem la mirada en les imatges que han il·lustrat les obres guardonades. A partir del dibuix, la pintura, el gravat, l’escultura, la ceràmica o la fotografia — totes elles art en si mateixes—, ens adonem de la importància de les imatges i les il·lustracions com a eines de documentació per als estudis d’història, humanitats o ciències socials, i com a fonts inesgotables de continguts i maneres d’interpretar. La delicadesa dels dibuixos en els fragments de ceràmica ibèrica en descobreix tresors del passat. Les fotografies ens traslladen en el temps, com a la desapareguda Escola d’Arts i Oficis. La clau de volta procedent de l’església gòtica de Santa Maria de Mataró ens documenta la veneració de l’època per sant Sebastià, com a ... protector contra les epidèmies. Les capçaleres dels periòdics locals ens mostren les diverses tipografies emprades, des de les més clàssiques fins a les més modernes… La mostra també ens convida a descobrir alguns dels treballs originals presentats pels autors i les autores del Premi Iluro. Fent un recorregut que va des dels primers volums dels anys seixanta fins a les obres sorgides de les actuals impressores, podem observar l’evolució dels formats i dels dissenys de les presentacions, parant atenció als primers exemplars, escrits en màquina de mecanografiar, amb gràfics artesanals sobre fines pàgines de paper semitransparent, acompanyats sovint de fotografies directament enganxades als fulls.

 

 

Entrada actualizada el el 01 dic de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones