Exposición en Mataró, Barcelona, España

El Premi Iluro: imatges del fons històric i documental

Dónde:
Ateneu de la Fundació Iluro / La Riera 92 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
12 nov de 2021 - 28 dic de 2021
Inauguración:
12 nov de 2021
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Al llarg de seixanta-dues edicions, el Premi Iluro ha generat coneixement i corpus acadèmic en múltiples disciplines. Enguany, la mostra El Premi Iluro: imatges del fons històric i documental pretén que fixem la mirada en les imatges que han il·lustrat les obres guardonades. A partir del dibuix, la pintura, el gravat, l’escultura, la ceràmica o la fotografia — totes elles art en si mateixes—, ens adonem de la importància de les imatges i les il·lustracions com a eines de documentació per als estudis d’història, humanitats o ciències socials, i com a fonts inesgotables de continguts i maneres d’interpretar. La delicadesa dels dibuixos en els fragments de ceràmica ibèrica en descobreix tresors del passat. Les fotografies ens traslladen en el temps, com a la desapareguda Escola d’Arts i Oficis. La clau de volta procedent de l’església gòtica de Santa Maria de Mataró ens documenta la veneració de l’època per sant Sebastià, com a ... protector contra les epidèmies. Les capçaleres dels periòdics locals ens mostren les diverses tipografies emprades, des de les més clàssiques fins a les més modernes… La mostra també ens convida a descobrir alguns dels treballs originals presentats pels autors i les autores del Premi Iluro. Fent un recorregut que va des dels primers volums dels anys seixanta fins a les obres sorgides de les actuals impressores, podem observar l’evolució dels formats i dels dissenys de les presentacions, parant atenció als primers exemplars, escrits en màquina de mecanografiar, amb gràfics artesanals sobre fines pàgines de paper semitransparent, acompanyats sovint de fotografies directament enganxades als fulls.

 

 

Entrada actualizada el el 01 dic de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
12 sep de 2023 - 08 oct de 2023

Madrid, España

Exposición
27 sep de 2023 - 22 ene de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
03 oct de 2023 - 03 oct de 2023

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Exposición Online
16 nov de 2022 - 15 nov de 2023

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones