Exposición en Valencia, España

Elles també escriuen

Dónde:
Octubre Centro de Cultura Contemporánea / Sant Ferran, 12 (al costat de la Llotja) / Valencia, España
Cuándo:
22 oct de 2020 - 05 dic de 2020
Inauguración:
22 oct de 2020
Artistas participantes:
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
“L’exposició pretén visibilitzar i valorar l’obra de les dones que, a través de la literatura, com en altres camps, van saber vèncer els obstacles de gènere amb motivació, talent i constància. Heroïnes que, amagades darrere d’un pseudònim o sense, van obrir el camí per a generacions de dones fortes i independents. La instal·lació de peces ceràmiques amb nom propi en una de les sales exigeix un diàleg amb cadascuna de les escriptores obligades a callar el seu nom. Caterina Albert (L’Escala, 1869-1966), alça la veu infinitat de vegades, gravant el seu nom a foc sobre les rajoles de gres, immortalitzant i rescatant la presència de totes les veus ignorades. Dones poetes inspiren amb els seus versos l’obra de Cristina Guzmán Traver, són dones valentes i sàvies que trenquen estereotips convencionals i reivindiquen l’escriptura com a eina. Elles també escriuen, van escriure i escriuran els seus noms immortals en els llibres.” (Reis Lliberós) --------------------------------------- Cristina Guzmán ... Traver és artista visual. Viu i treballa a Aldaia (l’Horta). Va estudiar al Centre d’Arts i Oficis i, encara que la seua formació va ser pictòrica inicialment, molt prompte va començar a endinsar-se en el món de l’escultura tot utilitzant diferents materials. És en aquesta disciplina on aconsegueix un llenguatge propi amb la terra com a matèria primera que, al costat de la fotografia, utilitza per a la seua creació artística. Compromesa amb la societat en què viu, la seua obra és una denúncia constant per la defensa de les igualtats i les llibertats. Dones de negre, Ulls de fang, Collars i cadenes, Burka o Dones atrapades són alguns dels seus treballs sobre la dona, la marginació social, el maltractament, la intolerància i la pobresa. Després d’alguns seminaris i jornades d’art a la Universitat de València introdueix alguns temes com el tancament de llibreries, i el llibre com a cultura i necessitat. Ha realitzat intervencions en espais públics de Carrícola, Aldaia, barri de Russafa a València i Muel a Saragossa i les seues obres s’han mostrat en diverses exposicions individuals i col·lectives, entre d’altres, a Jaén, Pontevedra, Barcelona, Saragossa, Girona, València, Cadis, Osca o Castelló. I han viatjat a diferents països, entre ells, Estats Units, Suïssa, Itàlia, Bèlgica i Portugal. És sòcia de MAV, Dones en les Arts Visuals, i del col·lectiu “Mans de Dona” de València. També pertany a l’ACC, Associació de Ceramistes de Catalunya.

 

 

Entrada actualizada el el 04 may de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Promociones arteinformado
Exposición Online
16 dic de 2020 - 31 dic de 2021

Online

Exposición
08 may de 2021 - 30 jun de 2021

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Premio
21 abr de 2021 - 16 may de 2021

Madrid, España

Formación
26 may de 2021 - 16 jun de 2021

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) - Convent dels Ángels / Barcelona, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones