Exposición en Sitges, Barcelona, España

Els Vallmitjana de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales

Dónde:
Can Rocamora / Fonollar, s/n / Sitges, Barcelona, España
Cuándo:
26 jul de 2019 - 12 ene de 2020
Inauguración:
26 jul de 2019 / 20:00
Organizada por:
Descripción de la Exposición
La sala d’exposicions de Can Rocamora (l’edifici que enllaça el Cau Ferrat i el Museu de Maricel) presenta un homenatge a la família dels escultors Vallmitjana, amb motiu de la commemoració de l’Any Vallmitjana. Es tracta d’una mostra amb nou obres: cinc de Venanci Vallmitjana i Barbany (Barcelona, 1826-1919), tres del seu fill Agapit Vallmitjana i Arbaca (Barcelona, 1850-1915) i una del seu germà Agapit Vallmitjana i Barbany (Barcelona, 1833-1905). Totes les peces formen part de la Col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales, integrada en el fons del Museu de Maricel. La mostra es podrà veure fins el 12 de gener. Venanci Vallmitjana va ser un reconegut escultor, autor d’emblemàtiques obres en espais públics de Barcelona i Montserrat i amb obra en alguns dels museus de major prestigi de l’Estat, com el Prado, el MNAC, el Bellas Artes de Bilbao, el Marítim de Barcelona o l’Academia de San Fernando de Madrid. ... Considerat un escultor avançat a la seva època, la Col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales té cinc obres seves, quatre dels quals són bustos i l’altre un retrat d’una nena. La Col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales també té una peça del seu germà, Agapit, que té obra seva en espais públics de Barcelona, Montserrat, València, Sevilla, Màlaga o Buenos Aires, a més del Prado, el Museu Diocesà de Barcelona o el Víctor Balaguer de Vilanova. Per la seva part, el fill de Venanci, també anomenat Agapit, és autor d’escultures de lleons al Palau de la Generalitat, al Monument a Colom, al Parc de la Ciutadella i al Retiro de Madrid, a més de tenir obra al Prado, el MNAC, el Museu Diocesà o el Museu d’Art Modern de Madrid. Les nou obres dels Vallmitjana són de terracota i datades, en tots els casos, del darrer terç del segle XX. La mostra es pot visitar fins el 12 de gener, amb l’accés al Cau Ferrat i el Museu de Maricel. L’exposició es va inaugurar divendres passat, amb l’assistència del director de Museus de Sitges, Pere Izquierdo, i el regidor d’Ensenyament, David Martínez. Les obres de la mostra Venanci Vallmitjana i Barbany ‘Majo’ o bust de ‘Fígaro, (c. 1873) Terracota Venanci Vallmitjana i Barbany Bust de ‘Mignon’ (c. 1883) Terracota Venanci Vallmitjana i Barbany Retrat de nena (c. 1887) Terracota Venanci Vallmitjana i Barbany Bust de nen, amb ceps al cap (segona meitat segle XIX) Terracota Venanci Vallmitjana i Barbany (atribuït) ‘Maja’ (c. 1890-96) Terracota Agapit Vallmitjana i Barbany Sant Joan de Déu (c. 1890) Terracota Agapit Vallmitjana i Abarca Lleona amb els seus cadells (c. 1883) Terracota Agapit Vallmitjana i Abarca Figura femenina tocant instrument musical (finals segle XIX) Terracota Agapit Vallmitjana i Abarca Caçador de lleons (c. 1882) Terracota

 

 

Entrada actualizada el el 29 jul de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 23 mar de 2024

Kewenig Galerie - Palma de Mallorca / Palma, Baleares, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
17 feb de 2024 - 06 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones