Exposición en Barcelona, España

Emotions on black

Dónde:
Imaginart Gallery / Avenida Diagonal, 432 / Barcelona, España
Cuándo:
08 abr de 2016 - 03 jun de 2016
Inauguración:
07 abr de 2016 / 19:00
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
La Imaginart Gallery, de Barcelona, acull del 8 d'abril al 3 de juny l'exposicióEmotions on black, de l'artista Enric Ansesa. La mostra la composen 26 obres realitzades en els últims anys, i que corresponen a la darrera producció de l'artista. "El color negre. El negre d'Ansesa, signe d'identitat de la seva pintura i al qual l'artista atorga un sentit profund". "Es tracta d'una realitat interior i del seu context, una idea, una emoció, quelcom íntim, i si l'espectador hi connecta, se li obre un espai de reflexió i de comprensió en què es troba amb si mateix i amb el seu sentit de la vida", ens explica Roser Sanjuán, comissària de l'exposició. En el text del catàleg, Sanjuán fa referència a diversos artistes que en l'art contemporani han fet ús del color negre, i ens explica que "en la utilització del negre que fa Ansesa hi ha un tret que formalment el ... distingeix, i és la seva perfecció, ja que, mitjançant la cerca de totes les possibilitats cromàtiques del negre i la recerca dels materials, aconsegueix extreure'n matisos i textures d'una subtilesa profunda". "Enric Ansesa ha dut a terme una àmplia producció, amb una trajectòria llarga i de gran coherència, que s'inscriu en els corrents artístics internacionals", introdueix Sanjuán, i segueix: "Si mirem el conjunt de la seva obra des de 1975 -data en què l'artista inicia la definició del seu llenguatge- fins ara, descobrirem la connexió d'Ansesa amb l'art conceptual, el minimalisme, l'informalisme, l'arte povera, l'espacialisme..., i, tot i que manifesta una evolució, presenta unes constants conceptuals i formals que li atorguen personalitat i una gran rotunditat". ---------------------- Enric Ansesa va néixer l'any 1945 a Girona. Treballa en el món plàstic amb un profund sentit conceptual i teòric. Format en la confrontació entre el radicalisme del concepte i el respecte al coneixement històric, afegeix una extrema sensibilitat a un sentit funcional. La seva obra, rotunda, sensible i d'una profunda harmonia estètica, manté la constant del color negre. Els elements reduccionistes, conjuntament amb la rotunditat dels acabats i la cuidada execució, creen una densitat profunda que, acompanyada d'una gran sensibilitat conceptual, ens porten a la reflexió davant la presència de l'obra. Amb una profunda consciència cultural i social, es va implicar en la transició cap a la democràcia i segueix compromès, des d'una posició crítica, rigorosa i solidària, en l'afirmació identitària del seu país. La seva obra és present en col.leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica. És un referent de l'art català i està considerat un dels més significats representants de la generació oculta.

 

 
Imágenes de la Exposición
Enric Ansesa

Entrada actualizada el el 05 abr de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones