Exposición en Cerdanyola del Vallès, Barcelona, España

Error 404: Imatges censurades

Dónde:
Museu d'Art de Cerdanyola - Can Domenech / C. de Sant Martí, 88 / Cerdanyola del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
30 ene de 2021 - 28 mar de 2021
Inauguración:
30 ene de 2021
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
L'Associació d'Amics del Museu d'Art de Cerdanyola i l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola amatents a les problemàtiques del nostre entorn han presentat l'exposició “ERROR 404. IMATGES CENSURADES” a mode de reflexió i d'alerta sobre la manca de llibertat d'expressió i la censura. A partir de tres episodis de censura motivada per la nuesa d'unes obres s'ha demanat a tres artistes de la nostra ciutat Claúdia Carreras, Olga Molina i Txan Grau la creació d'una obra nova que denuncies els episodis viscuts i d'aquesta manera donar resposta artística a un art censurat. Tres exemples d'obres relacionades amb la nostra ciutat que han patit la cruesa de la repressió en un període de temps que va des del 1975 fins a l'actualitat i ens mostra com malgrat trobar-nos en el segle XXI la llibertat d'expressió continua essent una fita llunyana. La duresa de la censura queda reflectida en les peces exposades, des del dibuix realitzat ... per Jesus Bolinaga pel qual va ser jutjat just al finalitzar el franquisme i que ha estat treballat amb una mirada irònica per Olga Molina, passant per la peça censurada d'Estela Diaz de Quijano qüestionat per Claúdia Carreras fins arribar a l'actualitat on les xarxes ens tornen a imposar unes normes allunyades de la llibertat d'expressió reclamada per l'obra de Txan Grau. Un text de Patxi Ocio ens explica les diferents situacions presentades i ens fa evident la necessitat de continuar estant en vigilància com ho demostren moltes problemàtiques actuals.

 

 
Imágenes de la Exposición
Olga Molina, Born to be wild — Cortesía del Museu d'Art de Cerdanyola

Entrada actualizada el el 18 feb de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!