Exposición en L' Hospitalet de Llobregat, Barcelona, España

Falla

Dónde:
Fundació Arranz-Bravo / Sede provisional en el Centro Cultural Metropolitano Tecla Sala. c/ Avda. Josep Tarradellas, 44 / L' Hospitalet de Llobregat, Barcelona, España
Cuándo:
Desde 24 nov de 2016
Inauguración:
24 nov de 2016 / 19:30
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Descripción de la Exposición
FALLA és el títol de l'exposició conjunta que l'Ayelen Peressini (1986) i l'Aldo Urbano (1991) protagonitzen a la Fundació Arranz-Bravo. Ambdós guanyadors de la Beca de Producció i Creació Artística de la Fundació Guasch Coranty, les característiques de les seves respectives obres els han portat a col·laborar en aquesta mostra, que compta amb el comissariat del crític i historiador de l'art Jordi Garrido (1991), debutant en la curadoria amb aquest projecte. "És contemporani qui percep la falla del seu temps; [...] qui fa d'aquesta fractura el lloc d'una cita entre el temps i les generacions" diu el filòsof Giorgio Agamben. Aquesta FALLA és el punt on l'obra de l'Aldo i l'Ayelen es troben, un espai d'incomoditat en què es fan paleses les mancances d'un present que, com tots, és hostil. És a partir d'aquesta hostilitat, pròpia d'una societat postmoderna tardana que ha desterrat de les nostres vides tot allò que va ... més enllà de la raó i el materialisme salvatges, que tant l'Aldo com l'Ayelen aborden una necessitat humana; una necessitat interior que connecta l'individu amb una espiritualitat perduda. La línia, el moviment i l'espai són els tres elements bàsics de la combinatòria que dóna lloc a les obres que trobem a FALLA. D'una banda l'Ayelen Peressini se situa a mig camí entre l'escultura i l'arquitectura; un àmbit mixt d'estructures tridimensionals que tot i les seves dimensions - superiors en la majoria dels casos a l'escala humana - resulten enormement tènues, quasi volàtils. Aquesta contraposició entre lleugeresa visual i grans dimensions és la dualitat que injecta potència a l'obra de l'Ayelen: l'espai que ocupen esdevé una presència sensible però invisible, que fa vibrar el buit silent suspès al seu interior, llest per a ser habitat espiritualment. A l'altra cara de la moneda trobem l'obra de l'Aldo que s'emplaça en un punt indeterminat - que no necessita cap més definició de la que ja té - amb un peu a la pintura i l'altre al dibuix. En ambdós casos hi demostra una voluntat clara d'interpel·lar a l'altre, ja sigui a través de la forma, amb línies vibrants, o de plans desencaixats de la superfície bidimensional de la pintura, envaint així en última instància l'espai. Aquesta interpel·lació en el cas de la pintura es dóna de manera molt clara, ell mateix parla de provocar "curtcircuits cognitius" en l'observador a través de les combinacions cromàtiques àcides i traços irregulars. Mitjançant aquestes eines proporcionades per l'Ayelen Peressini i l'Aldo Urbano, FALLA enceta una discussió sobre la contemporaneïtat i les seves mancances espirituals a través de l'art.

 

 

Entrada actualizada el el 21 nov de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones