Exposición en Terrassa, Barcelona, España

Genealogies. Identitats tèxtils

Dónde:
Centre de Documentació i Museu Textil / Salmerón, 25 / Terrassa, Barcelona, España
Cuándo:
28 ene de 2018 - 25 mar de 2018
Inauguración:
28 ene de 2018
Descripción de la Exposición
Artistes participants: Violeta Cabeza, Irene Cases, Eduard Claver (amb la col·laboració de Gemma Claver), Aina Crespí, Clara Daroca, Glòria Domínguez (Cintesdecolors), Valentina Ferrari, Helena Freiría, Eulàlia Grau, Mertxe Hernández, Sara Marín, Laia Moretó, Juancho Pacheco, Francesca Piñol, Joan Miquel Porquer, Ferran Recio, Teresa Riba, Iman Severa, Teresa Valverde, (i les performance de Clara Garcia, David Montosa, Clàudia Niubó, Bernat Organista i Amanda Tirado). --------------------------------------------- La mostra està formada per un conjunt d’obres que parteixen de la matèria tèxtil per fer arribar visions plurals sobre les relacions de gènere a la nostra societat. Aquest tèxtil, que es confereix a l’entrellaçar fils independents, s’ubica en l’àmbit domèstic i l’engendra un sector femení durant molts segles; només des d’algunes dècades ençà s’inclou com a matèria partícip i reivindicada en l’art. Aquest canvi es produeix críticament amb la flongesa d’una roba que no encaixa amb els materials rígids ni amb els cànons tradicionals que aquest art havia ... establert fins aleshores; la seva aparició en una sala expositiva qüestiona, així, les bases dels seus estàndards històrics. Sense exaltar la seducció pel material, el punt de partida de la proposta es centra en el tèxtil com a recurs per posar en comú enfocaments antagònics sobre les necessitats de reconèixer identitats que es troben als marges d’un camí social comú; per treure a la llum aquestes presències implícites o bé per esquerdar les jerarquies ja assentades sobre el gènere o la sexualitat. En totes les seves possibilitats apareixerà, el tèxtil, ajustat o amorf, fràgil o robust, tensat o tan alliberat com ho són els plantejaments conceptuals i artístics amb els quals s’enfilen les obres d’aquesta exposició. Font: Eulàlia Grau Costa, Laia Moretó i Joan Miquel Porquer (comissariat)

 

 

Entrada actualizada el el 07 may de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.