Exposición en Diepenbeek, Limburg, Bélgica

Grains become Brittle

Dónde:
Anouk Vilain / Bouquetstraat 123 / Diepenbeek, Limburg, Bélgica
Cuándo:
19 nov de 2016 - 18 dic de 2016
Inauguración:
19 nov de 2016 / 19:00
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
"Grains become Brittle" is de titel van Lola Lasurt's solotentoonstelling die van 19 november tot 18 december loopt in Anouk Vilain Art Gallery. Lola's werk zal voor de gelegenheid worden opgesplitst tussen de twee ruimtes van de galerie. In de eerste ruimte toont Lasurt enkele recente en oudere schilderijen naast een video-installatie, terwijl in de tweede ruimte een werk zal te zien zijn dat speciaal werd ontworpen voor de tentoonstelling. Dit nieuwe project is het resultaat van een dialoog met de stichters van de jaarlijkse Jeneverfeesten in Hasselt. Lasurt's interesse hierin is ontstaan door de bewondering die zij koestert voor de inspanning van een groep mensen uit Hasselt, die in het midden van de jaren 80 een terugkeer hebben bewerkstelligd naar het traditionele jenevermaken, en dit met respect voor de geschiedenis van de lokale jeverproductie. Het werk zal bestaan uit een reeks van schilderijen in de vorm van aaneengeschakelde geanimeerde panelen; op die manier ... wordt een filmisch effect bereikt. Een deel van de schilderijen is gebaseerd op een 8 mm film uit 1979, waarin begonnen werd met de renovatie van de door de gemeente aangekochte vervallen Stellingwerff/Theunissen stokerij, wat uiteindelijk (in 1987) uitmondde in het ontstaan van het Nationaal Jenevermuseum. Het museum stelt zich tot doel alle facetten te belichten die te maken hebben met de Belgische jenever en wordt beschouwd als het eerste industrieel-archeologisch monument in België. Een ander deel van de schilderijen vindt zijn oorsprong in foto's uit dezelfde periode als de hogervermelde film, die door de stichters van de Jeneverfeesten werden aangereikt aan de kunstenares.

 

 

Entrada actualizada el el 12 dic de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones