Exposición en Lleida, España

Graves

Dónde:
Centre d'Art la Panera / Pl. de la Panera, 2 / Lleida, España
Cuándo:
19 feb de 2021 - 30 may de 2021
Inauguración:
19 feb de 2021
Comisariada por:
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
Juxtaposant dos nous projectes, l’exposició «Graves» de Lara Almarcegui ofereix una perspectiva geològica de la zona de Lleida i la plana del riu Segre a través de la relació entre l’entorn construït i l’extens cinturó muntanyós dels Pirineus, format entre 80 i 20 milions d’anys enrere quan la península Ibèrica va xocar contra la resta d’Europa. Roques i materials de la serralada dels Pirineus és una resposta a la pregunta: quines quantitats de quines roques i materials constitueixen els Pirineus? Se n’ha obtingut la resposta amb la col·laboració de geòlegs a través d’una complexa sèrie d’aclariments, càlculs i modelat en 3D. On comencen i acaben els Pirineus? Quin és el grau de detall desitjable? Gravera es pregunta: quines possibilitats comencen a aparèixer quan s’atura l’excavació d’una pedrera? Més concretament, què ocorre quan La Plana del Corb, el complex industrial de Sorigué prop de la localitat de Balaguer, deixa de funcionar durant un ... dia? La resposta adopta la forma d’un dia de portes obertes a la pedrera el 19 de febrer del 2021 durant el qual els visitants experimenten aquest lloc habitualment bulliciós i sorollós com un lloc de contemplació, així com d’un vídeo que presenta documentació de la mateixa pedrera congelada en el temps. Entre aquests dos nous projectes d'Almarcegui el complicat avenc del centre d’art i les seves parets de pedra suggereixen un imaginari estratigràfic dominat per la lenta violència de la transformació morfològica de la Terra contraposada al caràcter temporal de la construcció artificial. – Latitudes Una producció del Centre d’Art la Panera, amb la col·laboració de la Fundació Sorigué i el Centro de Arte y Naturaleza de Huesca

 

 

Entrada actualizada el el 15 feb de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Exposición
16 may de 2024 - 15 sep de 2024

MNAC - Museu Nacional d'Art de Catalunya / Barcelona, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones