Exposición en Barcelona, España

Hiperobjectes, o ésser en tremolor

Dónde:
Centre Civic Can Felipa / Carrer de Pallars, 277 / Barcelona, España
Cuándo:
03 may de 2022 - 17 jul de 2022
Inauguración:
03 may de 2022 / 19:00
Comisariada por:
Organizada por:
Descripción de la Exposición
Assistim a la transformació de la nostra espècie de simple agent biològic a força geològica, és a dir, en una espècie que desapareixerà més ràpid que els canvis que haurà suscitat en l'equilibri biològic de la Terra. Partint d'aquesta premissa, "hiperobjectes" és el nom donat pel filòsof Timothy Morton a un tipus relativament nou de fenòmens o entitats que desafien la nostra percepció del temps i de l'espai perquè, entre d'altres característiques, es distribueixen pel globus terrestre de tal manera que no poden ser aprehesos per nosaltres de forma immediata, o perquè persisteixen i produeixen efectes la duració dels quals excedeix amb escreix les escales de la vida individual, de la vida col·lectiva i, plausiblement, la duració de la espècie. Exemples d'hiperobjectes són materials radioactius i altres deixalles industrials, així com l'escalfament global i els canvis ambientals derivats que hauran de durar milers de milions d'anys. També un forat negre, ... un camp petroler, la biosfera, el sistema solar, tots els materials nuclears, el plutoni, l'urani, o un producte de manufactura humana de llarga durada (com el poliestirè i les bosses de plàstic) i, fins i tot, la suma de tota la maquinària del capitalisme. Anna Irina Russell, Marc Larré, Pedro Torres, Mario Santamaría, Paula Bruna, María Castellanos y Alberto Valverde, Mònica Planes, Julia Varela, Lucía C.Pino, Eva Fàbregas, Jean Denant i Miguel Sbastida Disseny a càrrec d'Ada Fontecilla i Manuel Latour

 

 

Entrada actualizada el el 28 abr de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!