Exposición en Terrassa, Barcelona, España

Homenatge a Catalunya

Dónde:
Factoria Cultural de Terrassa / Rambla d'Ègara, 340 / Terrassa, Barcelona, España
Cuándo:
10 oct de 2019 - 14 nov de 2019
Inauguración:
10 oct de 2019
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
L’exposició Homenatge a Catalunya fou l’encàrrec que Antoni Vila Casas va fer al prestigiós fotògraf internacional Frank Horvat (Abbazia, 1928). El projecte havia de copsar la Catalunya de la primera dècada del 2000; la Barcelona plural i oberta al món, la Girona mil·lenària, les terres de l’Ebre, les muntanyes dels Pirineus o el Cadaqués de Dalí dibuixen entre paisatges, monuments, personatges del món de la cultura i ciutadans anònims, un heterodox calidoscopi vivencial de la cultura catalana. Dividida en quatre seccions: ‘Tradicions, costums i hàbits’, ‘Gestos, mirades i somriures’, ‘Rastres, textures i paraules’ i ‘Absències, silencis i aromes’. La mostra incideix en tots aquells elements que pertanyen a la nostra quotidianitat i que l’artista, a través de la seva mirada, precisa i subtil, transforma en relat. L’exposició està comissariada per Natàlia Chocarro, directora d’art de la Fundació Vilacasas. En paraules d’Antoni Vila Casas, ‘Horvat aconsegueix amb les seves instantànies tot allò que ... se’ns escapa en el contacte directe. Precís i subtil, genera imatges que actuen com un procés de coneixement, en aquest cas el d’una cultura —la catalana—, però de vegades sap transportar-les cap a un altre punt on tot es deté per expressar només la càrrega humana’. Frank Horvat (Abbazia, Itàlia, 1928) és un reconegut fotògraf que va consagrar-se, durant els anys 50 i 60, en el gènere de la fotografia de moda contribuint a popularitzar-ne el nom a través de col·laboracions per a una llarga llista de revistes en què va renovar el gènere de manera evident tot aplicant tècniques i estratègies procedents del fotoperiodisme. Amb una tradició profundament humanista i amb un gran coneixement tècnic, la seva obra és tan heterodoxa com inclassificable i ha investigat diversos registres fotogràfics com el retrat, la fotografia documental, la naturalesa o els entorns urbans. Indefallent en la seva perseverança i inexhaurible en la seva recerca de motius, Horvat no és deutor de cap escola ni mestratge i amb una trajectòria vital a les espatlles que l’ha portat a viure a Itàlia, Suïssa, l’Índia, Anglaterra, França i els Estats Units, ha partit d’aquesta identitat múltiple per submergir-se en una gran diversitat d’estils i contextos, amb múltiples especialitzacions i etapes.

 

 

Entrada actualizada el el 08 oct de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones