Exposición en Granollers, Barcelona, España

Idees com a imatges/documents com a obres d'art

Dónde:
Museu de Granollers / Anselm Clavé, 40-42 / Granollers, Barcelona, España
Cuándo:
26 mar de 2015 - 27 sep de 2015
Inauguración:
26 mar de 2015
Comisariada por:
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Jordi Benito (Granollers, 1951 – Barcelona, 2008) morí pràcticament com un pòtol dandi, damunt la taula, preparant nous projectes, a finals del que fou el sistema artístic en l'estat del benestar, sota els símptomes d'una gran crisi. Arrenglerats en lleixes i caixes, el que fou celebrat com un dels artistes més radicals de l'art d'acció i artista de l'art total en instal·lacions efímeres, havia deixat en carpetes les notes a mà i la documentació de més de cent cinquanta projectes: idees com a imatges i documents com a obres d'art. S'hi reconeix una metodologia de treball acurada i posseïda per una no-distinció entre la vida i l'art i, per tant, amb períodes de dificultats i oscil·lacions. Aquest llegat rellevant, de més de 1.500 documents i més de 3.000 fotografies, va ser donat per la família al Museu de Granollers, el qual l'ha conservat, ordenat i catalogat a fi de posar-lo a ... l'abast dels estudiosos. La vàlua extraordinària del Fons Benito ve significada, també, per l'aparició d'obres inèdites, entre les quals la sèrie Militar Art, i per haver pogut recompondre els deu volums del Brutal Barcelona Performance. Aquesta exposició, a cura de Vicenç Altaió i del Museu de Granollers, ha estat plantejada tot fixant la cronologia dels documents i complementant-los amb les obres majors del fons del Museu, des de les primeres instal·lacions i accions dels setanta fins a l'obra amb neons dels darrers dies, tot passant per les performances al Pompidou i a la Miró, i als Assaigs per a l'Òpera Europa. L'exposició i el llibre reconstrueixen, amb dades i literatura estètica, la biografia i la llegenda artística de Benito. S'ha editat un catàleg a cura de Vicenç Altaió, Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d'art 1971–1985, que és un relat il·lustrat de l'època, dels artistes conceptuals, del paper dels espais alternatius i de les transgressions als primers espais museogràfics catalans i internacionals, així com de les idees polítiques i estètiques d'un dels artistes més radicals de la història de l'art.. Aquesta exposició és alhora un homenatge, una reivindicació i una ocasió per conèixer o reconèixer la vida i l'art de Jordi Benito.

 

 

Entrada actualizada el el 15 dic de 2015

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.