Exposición en Mataró, Barcelona, España

Introyectos

Dónde:
La Destil·leria Espai Cultural / Camí Ral, 282 - 284 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
29 feb de 2020 - 01 abr de 2020
Inauguración:
29 feb de 2020 / 12:00
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
“Introyectos” explora l'art de l'intervencionisme a través de la supressió i adhesió d'elements en una fotografia. L'obra ens parla de les creences adquirides en el nostre ésser de forma inconscient i del procés d’identificar-les com alguna cosa no pròpia, sinó col·locada en nosaltres pel nostre entorn proper. Xavier Rosales Ico ens presenta "Introyectos" una exhibició fotogràfica que es vehicula a través de l'art de l'intervencionisme. Una manera de treballar la composició de la imatge que consisteix en l'omissió i adhesió d'elements en una fotografia original. A diferència del collage, que crea una nova imatge unint elements extrets de diferents fotografies, l'intervencionisme és més simple i punyent, essent capaç de replantejar el significat d'una imatge esborrant o afegint un petit element. L'exposició compta amb una varietat d'imatges, totes elles realitzades en un moment crucial de despertar per a l'artista. Un procés de ser conscient que tot allò que ha après al llarg de ... la seva vida sobre com ha de ser, actuar i viure potser no és un statement inamovible. En el procés de creació trobem imatges de fotògrafs reconeguts com Luke Powell, Kate Irving o Thorben Gartner. Ico selecciona fotografies digitals que l'atrauen de forma inconscient, amb un objectiu conceptual i estètic, i construeix un relat que salta de fotografia a fotografia per interpel·lar al públic. Què hi ha en tu que no és teu? "Introyectos" com a exposició sorgeix de forma posterior a la creació de les fotografies, arran d'una incursió de l'artista en el món de la psicologia Gestalt on aprèn el terme “introyecto”. Un introyecto defineix una conducta o valor moral adquirit des d'un agent extern i acceptat com a propi sense qüestionar. Arran d'aquest coneixement, Xavier Rosales Ico s'adona que la feina feta en aquestes fotografies, que havia intervingut feia mesos, es converteix en "Introyectos".

 

 
Imágenes de la Exposición
Xavier Rosales Ico. Introyectos — Cortesía de La Destil·leria, Espai Cultural

Entrada actualizada el el 25 feb de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones