Premio en Barcelona, España

IV Premi Internacional Fundació Barcelona Olímpica. Art sobre paper - 2013

Premios / Dotación:

Premio

Primer premio: 2.500 Euros.
Segundo premio: 1.800 Euros.
Tercer premio: 1.200 Euros.

Cuándo:
10 ene de 2013 - 30 abr de 2013
Dónde:
Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 30-04-2013
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio

BASES DEL PREMI INTERNACIONAL FUNDACIÓ BARCELONA OLÍMPICA

· Art sobre paper ·

4a edició

Convocatòria 2013

 

La Fundació Barcelona Olímpica, a través del Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona, amb l'objectiu de promoure els vincles entre l'art i l'esport, convoca la quarta edició del Premi internacional Fundació Barcelona Olímpica. Art sobre paper. La present convocatòria va tenir com a precedent immediat el III Premi Internacional d'aquarel·la i altres tècniques sobre paper. Temàtica esportiva l'any 2012.

El nou certamen celebrarà, doncs, la seva 4a edició d'acord amb les següents bases:

 

1. PARTICIPANTS

 

Podran participar els artistes majors de 18 anys que ho desitgin amb ... independència de la seva nacionalitat i residència, amb obres pictòriques originals i no premiades amb anterioritat en cap altre certamen.

Pel fet d'acceptar les bases els participants garanteixen aquests requisits, i es faran responsables, amb total indemnitat per a la Fundació Barcelona Olímpica, de qualsevol reclamació derivada de l'incompliment d'aquest requisit.

 

No podran concursar aquells que hagin aconseguit el primer premi en edicions anteriors fins que no hagin transcorregut les tres edicions següents. Aquesta restricció no afecta la resta de premiats ni els seleccionats.

 

2. REQUERIMENTS DE LES OBRES

 

La temàtica ha d'estar vinculada a l'esport i/o l'olimpisme des de qualsevol perspectiva. S'acceptarà qualsevol tècnica sobre paper sempre que sigui obra original i única (per tant, no susceptible de ser reproduïda per mitjans mecànics ni digitals). No podran excedir de 120 cm. ni ser inferiors a 50 cm. en qualsevol dels seus costats, i un pes màxim de 15 kg. En el cas que es tracti d'una obra formada per més d'una peça (díptics, tríptics, etc.) es computaran, a efectes de dimensions màximes, el conjunt de totes elles. En aquest cas s'adjuntaran instruccions per al seu muntatge.

 

3. PREMIS

 

S'estableixen tres premis: un primer dotat amb 2.500 Euros (dos mil cinc-cents) i diploma, un segon premi dotat amb 1.800 Euros (mil vuit-cents) i diploma, i un tercer premi dotat amb 1.200 Euros (mil dos-cents) i diploma. L'import final de cada premi estarà subjecte a les retencions fiscals legalment vigents.

Les obres premiades (els 3 primers premis) passaran a ser propietat de la Fundació Barcelona Olímpica i incorporades al seu fons d'art.

El jurat es reserva el dret a declarar desert algun dels premis i podrà atorgar mencions, que no tindran dotació econòmica.

 

4. DESENVOLUPAMENT DEL CONCURS

 

La participació en aquest premi es desenvoluparà en dues fases:

 

- Primera fase: Presentació de la documentació exigida i selecció de les obres.

- Segona fase: Presentació de les obres originals seleccionades en la 1a fase.

 

PRIMERA FASE: Presentació de la documentació i selecció d'obres.

 

Els participants podran presentar a concurs un màxim de dues obres.

Hauran de trametre en un sobre tancat on es faci constar la menció Premi internacional Fundació Barcelona Olímpica. Art sobre paper la següent documentació:

 

a) Documents:

- Annex I: Instància sol·licitant participar incloent-hi la fitxa tècnica de l'obra/obres presentades a concurs (Títol, mides, any de realització, tècnica).

- Fotocòpia del NIF (espanyols) / NIE (estrangers residents) / Passaport (resta) que acrediti la seva identitat.

Breu currículum artístic de l'autor (màx. 40 línies) amb fotografia actual.

Annex II: Autorització per a la divulgació de les imatges i cessió de drets.

Annex III: Donació o no donació de l'obra al fons de la Fundació Barcelona Olímpica.

 

b) CD/DVD que haurà de portar escrit en la seva caràtula el nom del concursant i que inclourà dues carpetes amb el següent epígraf i contingut:

'Carpeta 1: obra concurs', amb les fotos digitalitzades de l'obra/obres amb què concursa en resolució i mida suficients per al seu visionat i avaluació per part del jurat. (Es recomana que tinguin 300 dpi de resolució i mida 13x18). Degudament identificades cadascuna pel seu títol.

'Carpeta 2: currículum', amb la versió digital del currículum amb foto personal i 5 imatges d'altres obres recents de l'autor amb un màxim de 15 cm en el costat més gran i 300 dpi de resolució. Un llistat amb les fitxes tècniques de les 5 obres.

 

Lloc i termini de presentació:

 

El termini per presentar tota la documentació exigida (absolutament obligatòria per ser acceptat en el concurs) estarà comprès entre el 10 de gener de 2013, dia de la publicació d'aquestes bases a la web de la Fundació Barcelona Olímpica, i el 30 d'abril de 2013.

 

La documentació es podrà lliurar o enviar a la següent adreça:

 

FUNDACIÓ BARCELONA OLÍMPICA

Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch

Avinguda de l'Estadi, 60

08038 BARCELONA

 

Per als dossiers enviats per correu postal es tindrà en compte la data que figuri en el mata-segells, sempre que s'hagi enviat còpia de l'Annex I per fax a la Fundació, abans de la finalització del termini oficial, i sempre que arribin en les dues setmanes següents a la conclusió del termini fixat.

 

Selecció d'obres

 

El Jurat estudiarà les propostes i seleccionarà aquelles que consideri de més qualitat i interès segons el seu criteri.

La llista de seleccionats es publicarà al web http://www.museuolimpicbcn.cat, no obstant, els seleccionats rebran notificació personal d'aquesta circumstància per telèfon o correu electrònic.

 

SEGONA FASE: Presentació de les obres

 

Totes les obres seleccionades en la primera fase es faran arribar com a límit el 23 de juny, a la mateixa adreça on van presentar la seva proposta de participació. Les despeses de transport aniran a càrrec del concursant.

Les obres es presentaran sobre suport rígid, la superfície de l'obra pot anar protegida amb metacrilat o material similar transparent i irrompible i estaran emmarcades en un marc estret (màx. 2,5 cm.). Es presentaran signades i arribaran amb embalatge reutilitzable per al retorn.

En el seu revers apareixeran etiquetades, tot fent constar: autor, títol, fitxa tècnica i la menció Premi  internacional Fundació Barcelona Olímpica. Art sobre paper.

Atesa la dificultat de valorar una obra pictòrica mitjançant reproducció fotogràfica, el jurat podrà excloure de la segona fase del premi aquelles obres que, al seu judici no reuneixin uns nivells mínims de qualitat o no arribin en condicions de ser exposades.

 

5. JURAT

El jurat estarà format per:

Un representant del Patronat de la Fundació Barcelona Olímpica

Un professor de Belles Arts i/o un artista pintor

Un crític de l'associació catalana ACCA i internacional AICA

Un professional emprenedor o gestor de reconegut criteri en l'àrea de les arts plàstiques

 

La identitat dels components es farà pública abans de la fase de selecció.

Si algun membre del jurat detectés alguna causa d'abstenció o recusació s'haurà d'abstenir d'incorporar-se a aquest jurat sense perjudici de les responsabilitats a què s'esdevinguin, en cas contrari.

 

A l'objecte d'una ponderació objectiva dels treballs el jurat valorarà principalment, entre d'altres que també consideri pertinents, els següents criteris:

 

- La qualitat de l'execució de l'obra.

- Solidesa del concepte o del discurs de l'obra

- La creativitat i originalitat.

- El caràcter contemporani i innovador de l'obra i/o de la tècnica

 

Un cop rebudes les obres seleccionades, el Jurat del Premi es reunirà per avaluar-les, deliberar i concedir els tres premis, segons el seu criteri.

 

El veredicte serà comunicat als guanyadors en el termini màxim de 15 dies mitjançant carta personalitzada, i publicat en la pàgina web del Museu Olímpic i de l'Esport: http://www.museuolimpicbcn.cat

 

La resolució incorporarà, a més, el llistat definitiu d'obres seleccionades per a la seva exposició i el catàleg (en el cas que es decideixi editar).

Les decisions del jurat seran inapel·lables.

 

6. EXPOSICIÓ

 

Els treballs premiats i els seleccionats seran exposats en dates que es comunicaran oportunament en els mitjans de comunicació i en la pàgina web oficial del museu: http://www.museuolimpicbcn.cat.

 

La Fundació Barcelona Olímpica no es responsabilitza de les conseqüències derivades de l'incompliment dels tràmits duaners que siguin obligació dels participants, motivats per l'enviament d'obres d'art des d'altres països. Si per aquest motiu les obres no arribessin en els terminis de presentació, quedaran excloses del procés a tots els efectes.

 

Les obres seran tractades amb la màxima cura, no obstant, l'organització no es fa responsable dels danys que puguin patir durant el transport, la seva manipulació, emmagatzematge o exposició, així com del seu robatori o pèrdua durant el seu enviament. En cas que l'artista hagi contractat alguna assegurança pel transport, haurà de comunicar-ho.

 

Un cop finalitzada l'exposició, els concursants, amb excepció dels 3 guanyadors, disposaran d'un termini de dos mesos per recollir les obres a la mateixa adreça ja indicada (amb còpia de la confirmació de recepció i document legal d'identitat) o sol·licitar el retorn al lloc d'origen de les obres. Les 3 obres guanyadores seran propietat de la Fundació, i passaran a formar part del fons d'art d'aquesta. Les despeses de transport aniran a càrrec del concursant. En el cas de no rebre cap indicació per part del concursant en el termini indicat, l'organització disposarà de l'obra com ho consideri oportú.

 

7. CESSIÓ DE DRETS

 

Els autors participants no guanyadors en aquest concurs, en acceptar aquestes bases, cedeixen a la Fundació Barcelona Olímpica els drets de divulgació, reproducció, distribució i comunicació pública de les obres que presentin en qualsevol suport, incloses les xarxes digitals i/o telemàtiques, com ara Internet, llibres, catàlegs, cartells, guies o en qualsevol altre tipus de suport audiovisual o telemàtic amb finalitats informatives, educatives, d'investigació, i en especial de difusió vinculades a l'àmbit de la Fundació. La cessió de drets s'atorga sense caràcter d'exclusivitat, sense limitació territorial i per un termini de 3 anys.

 

Els autors de les 3 obres guanyadores traslladen la propietat material de les seves obres a la Fundació Barcelona Olímpica, i cedeixen a la Fundació els drets de divulgació, reproducció, distribució i comunicació pública de les obres que presentin en qualsevol suport, incloses les xarxes digitals i/o telemàtiques, com ara Internet, llibres, catàlegs, cartells, guies o en qualsevol altre tipus de suport audiovisual o telemàtic amb finalitats informatives, educatives, d'investigació, i en especial de difusió vinculades a l'àmbit de la Fundació. La cessió de drets s'atorga en exclusiva, sense limitació territorial i per un termini de 3 anys.

 

Qualsevol reproducció i/o comunicació pública per part de la Fundació Barcelona Olímpica dels treballs seleccionats, i, en especial dels premiats, es realitzarà tot fent constar el nom de l'autor. Els drets no atribuïts expressament a la Fundació en aquestes bases correspondran als seus autors o autores.

 

8. NOTIFICACIÓ FINAL

 

La participació en aquesta convocatòria implica el coneixement, enteniment i acceptació de les presents bases. Qualsevol qüestió o dubte que pugui sorgir en la seva interpretació serà resolta segons els criteris del Patronat de la Fundació Barcelona Olímpica.

 

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios