Exposición en El Verger, Alicante, España

Joan Pascual Roca. Imaginatio Mare

Dónde:
Torre dels Ducs de Medinaceli / Carrer Abadia / El Verger, Alicante, España
Cuándo:
04 may de 2019 - 31 may de 2019
Inauguración:
04 may de 2019 / 20:00
Horario:
De martes a sábado de 17:00 a 20:00h
Precio:
Entrada gratuita
Comisariada por:
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Imaginatio Mare de Joan Pascual Amb la instal.lació Medousa de Francesc Ramis En Joan Pascual, forma part del grup d`artistes del més perfeccionistes, dels més cercadors, d’aquells que intenten plasmar sobre el paper les experiències vistes i viscudes, per això els visitants se trobaran amb unes descripcions de paisatges imaginaris i podran endinsar-se a les profunditats desconegudes . D’aquesta manera, en l’itinerari que recorre les sales Mediterrània i Atlàntica, el visitant d’aquesta meravellosa exposició tindrà l’oportunitat de capbussar-se en les magnífiques aigües mediterrànies que el pintor recrea, i podrà veure les imatges que han fascinat a tot aquell que alguna vegada s’ha atrevit a posar-se la careta i s’ha llança’t a la mar, decidit a descobrir l’extraordinari i magnificent fons marí: un món habitat per peixos i altres espècies talàssiques. També podrà contemplar com, per mitjà d’una escala cromàtica aparentment senzilla (que pràcticament només oscil·la entre blaus ... i negres), els paratges marins que representa el pintor agafen vida i doten d’una llum molt especial tot l’espai on han estat exposats. I descobrirà un gran artista. Un artista aparentment tímid. Però un artista que explota i mostra la seva gran força creativa cada vegada que té un pinzell i un paper en blanc al davant. Si Joan Pascual ens presenta un fons de la mar idíl·lic, preciós, l’obra de Francesc Ramis ens presenta la realitat que afecta el medi ambient: la contaminació causada pels residus abandonats, principalment els plàstics, problema que afecta a la supervivència de les espècies marines i terrenals. Vivim en un entorn inigualable, no obstant això, el problema de la toxicitat dels residus i materials amenacen la salut planetària, humana. Quina millor forma per a reciclar els plàstics sortits de la mar, entre d’altres materials, que convertir-los en meravelloses meduses que ens transporten a un imaginari univers marí. Espècies tan especials i espectaculars dels fons marins com temuts, transportats aquí a la terra, als interiors d’aquestes precioses sales on ens han de fer admirar la màgia creadora de l’artista, que hi és, però que també ens han de fer reflexionar el missatge que ens vol transmetre: una educació conscient i efectiva al reciclatge que condueixi a la reducció del volum dels residus i materials, i en conseqüència a terra, mar i aire més saludables, amb la importància de deixar un món millor del que tenim. Que aquestes espectaculars intervencions serveixin per a alegrar-nos la vista, per fer moure les neurones que com a bancades de meduses ens duguin a una mar sense plàstic. Els nostres hereus ens ho agrairan. Antoni Torres Martorell Comissari

 

 

Entrada actualizada el el 03 may de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones