Exposición en L' Escala, Girona, España

La mirada compartida: Joaquim Chancho i Joan Puig Guillot

Dónde:
Espai Víctor Català-Alfolí de la Sal - Museu de l'Escala / Alfolí, 6 / L' Escala, Girona, España
Cuándo:
01 sep de 2021 - 07 nov de 2021
Inauguración:
01 sep de 2021
Organizada por:
Artistas participantes:
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Les obres de Joaquim Chancho de la Col·lecció Puig Guillot protagonitzen l’exposició de la Festa Major de l’Escala. L’exposició "La mirada compartida: Joaquim Chancho i Joan Puig Guillot" es podrà visitar a l’Alfolí de la Sal de l’1 de setembre al 7 de noviembre. L’exposició La mirada compartida: Joaquim Chancho - Joan Puig Guillot que donarà el tret de sortida a la Festa Major de l’Escala permet mostrar al públic part del fons Puig Guillot, llegat aquest any a l’Ajuntament de l’Escala per Joan Puig Guillot (L’Escala, 1929 - L'Ametlla del Vallès, 2020). Aquesta primera exposició del fons se centrarà concretament en obres de Joaquim Chancho, que també serviran de fil conductor d’un espectacle de videodansa que es farà just després del pregó de la Festa Major, aquest any amb el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, com a pregoner. El fons Puig Guillot està format per 226 obres i ... és gestionat actualment per l’Ajuntament de l’Escala i la Fundació Vila Casas, amb qui es va signar un conveni per a la conservació, custodia i difusió de la col·lecció. Del conjunt d’obres, una seixantena pertanyen a l’artista Joaquim Chancho (Riudoms, 1943), un dels principals exponents de l’abstracció europea d’avui. Seduït pel silenci, la geometria i els cicles naturals, la seva obra esdevé un exemple de recerca entorn dels límits de la pintura i les seves múltiples i heterodoxes possibilitats. Es tracta, així, d’unes obres cabdals que ens permeten comprendre l’alfabet d’abstracció geomètrica d’aquest autor de projecció internacional. L’exposició mostra una selecció d’obres del pintor tarragoní que van ser adquirides per Joan Puig Guillot en el transcurs del temps. La complicitat sorgida en les diferents visites al taller del pintor va donar lloc a la mirada compartida: la del col·leccionista que compila el món que el sedueix i la del pintor que es retroba en la seva obra després d’un espai de silenci. La mostra, comissariada per Natàlia Chocarro i Mariona Seguranyes, s’inaugura l’1 de setembre a les 19h a l’Alfolí de la Sal de l’Escala. Pregó i espectacle de videodansa Com és tradició en els darrers anys, l’exposició de la Festa Major i el pregoner tenen un estret lligam. Així, el pregoner d’aquest any serà el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas. El pregó es farà des del balcó de l’Ajuntament a les 20.30h i es combinarà just després amb l’espectacle de videodansa “Pinzellades en moviment”, ideat pel coreògraf i ballarí Toni Mira, en el qual la dansa es fusiona amb imatges de les obres del fons Puig Guillot projectades a la façana de l’església de l’Escala. Cal recordar que per assistir a qualsevol d’aquests actes s'haurà de reservar plaça a inscripcions.lescala.cat per tal de complir amb les mesures sanitàries contra la Covid-19.

 

 

Entrada actualizada el el 11 oct de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Promociones arteinformado
Exposición Online
29 sep de 2021 - 30 dic de 2021

Online

Exposición
22 oct de 2021 - 27 feb de 2022

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Premio
18 oct de 2021 - 22 nov de 2021

Bilbao, Vizcaya, España

Formación
24 feb de 2022 - 25 feb de 2022

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones