Exposición en Lleida, España

La Societat Anònima

Dónde:
Sala enArt Photo & co / Enèresi / Segria, 45 / Lleida, España
Cuándo:
17 may de 2013 - 30 jul de 2013
Inauguración:
17 may de 2013
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición

Victor Vilamajó, nascut a Lleida l'any 1974 i establert a Barcelona, ha cursat estudis de fotografia al London College of Communication (Londres) i a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (Barcelona) i darrerament ha donat a conèixer els seus primers treballs en diversos certàmens i mostres de fotografia d'àmbit nacional. En aquest sentit, ha estat seleccionat en diversos premis de fotografia com els que promouen la Fundació Unicaja (XIV Premio Bienal Unicaja de Fotografia) o la Fundació Vila Casas (Premi de Fotografia Contemporània).

 

El seu projecte Taxonomia d'Objectes Indisciplinats es va poder veure a la Sala Gòtica de l'Insitut d'Estudis Ilerdencs de Lleida durant el 2012. I la sèrie La societat anónima ha estat exposada recentment a la Sala Balcó de l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

 

La societat anònima representa una organització dins un ... entorn estable. Una estructura d'inèrcies fiables. Un conjunt d'homes hiperadaptats. La màxima expressió d'una simbiosi. Un indret de pertorbadora tranquil.litat. El fràgil paradís de certesa que s'observa immediatament abans d'un canvi. El preludi d'una fluctuació. La premonició d'una crisi. La urgència d'una transformació.

 

Durant el procés de construcció d'aquesta ficció que és La societat anònima, el fotògraf experimenta un canvi: de personatge passiu que es limita a aplegar evidències amb cada imatge, a narrador actiu del seu propi descobriment. Amb aquest relat se'ns vol dur fins a un punt d'inflexió on és possible deixar endarrera aquest espai d'ambigüitat temporal, de ritmes que es repeteixen fins a l'infinit, de coreografies simples, de persones que semblen fondre's en l'ambient, de subjectes desentesos de qualsevol acció, d'humans que podrien ser maniquins i de maniquins que evoquen autòmats.

 

Aquest projecte ha estat desenvolupat íntegrament a Londres, ciutat on Víctor Vilamajó va treballar i residir. L'atmosfera d'espontaneïtat gairebé biològica que es percebia en certs espais de la ciutat feia pensar en una cultura que en el seu intent de ser refugi d'un medi inhòspit, havia aconseguit reproduir-ne les seves mateixes característiques. Aquesta sensació va esdevenir el detonant d'aquesta història.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Víctor Vilamajó

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones