Exposición en Granollers, Barcelona, España

Las muertes chiquitas

Dónde:
Espai d'Arts de Roca Umbert / Carrer Enric Prat de la Riba, 77 / Granollers, Barcelona, España
Cuándo:
15 oct de 2020 - 29 nov de 2020
Inauguración:
15 oct de 2020 / 18:00
Horario:
Dijous, Divendres i Dissabte, de 18h a 20h. Diumenge, de 11h a 13h
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Emmarcada al Festival Panoràmic «Las muertes chiquitas» es una obra de Mireia Sallarès (Barcelona, Espanya, 1973) que mostra un estudi social i inclusiu sobre el plaer, la violència, el dolor i la mort en què l’artista utilitza l’orgasme femení com a fil conductor. Cadascuna de les fotografies d’aquest projecte metadisciplinari s’acompanya d’un relat a través del qual l’artista narra la trobada amb cadascuna de les dones retratades. Les dones apareixen posant amb un rètol fet de tubs de neó́ (indicador publicitari) que fa la forma de la frase que titula el projecte i que l’artista va transportar durant tot el procés, recorrent la República Mexicana. El neó, un objecte pensat per ser col·locat en un lloc determinat amb el propòsit d’anunciar o vendre alguna cosa, visita diferents dones mexicanes amb la intenció́ d’il·luminar les diferents maneres de ser dona. Un llibre homònim, publicat l’any 2009, inclou entrevistes, fotografies, assajos, cançons i epígrafs, ... i situa les experiències femenines en un encreuament de diferents enfocaments teòrics. «Las muertes chiquitas» és el resultat de quatre anys de treball. L’epicentre és el documental de les converses amb més de 30 dones de diferents zones de Mèxic: dones de diverses edats, estrats socials, professions i religions. Les converses conformen un impactant llargmetratge documental. «Las muertes chiquitas», a més de la sèrie de fotografies amb els relats, inclou un llibre on l’artista explica els diàlegs establerts amb les protagonistes. El conjunt d’entrevistes vincula el plaer amb les lluites armades, el feminicidi, la transexualitat, la teologia de l’alliberament, la prostitució́, la malaltia, l’exili, la pluralitat de la identitat mexicana i el compromís ètic de l’art amb la realitat sociopolítica.

 

 

Entrada actualizada el el 08 oct de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones