Exposición en Barcelona, España

Liceus

Dónde:
Sala Parés / Petritxol, 5 / Barcelona, España
Cuándo:
06 nov de 2019 - 11 dic de 2019
Inauguración:
06 nov de 2019
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Descripción de la Exposición
Aquesta temporada celebrem els vint anys de la reobertura del Gran Teatre del Liceu després del malaurat incendi del 1994 i volem aprofitar per retre homenatge a dues entitats històriques clau en el desenvolupament cultural de Barcelona: el LICEU i la SALA PARÉS. Més enllà de la proximitat física d’ambdues entitats, Les Rambles i el carrer Petritxol, els seus inicis coincideixen en el temps i responen a les inquietuds culturals creixents a la Ciutat Comtal del tombant del segle XIX. La necessitat de crear un conservatori de música en una Barcelona en plena expansió econòmica i demogràfica propicià el 1847 la conversió de la “Sociedad Dramática de Aficionados” en Liceo Filarmónico Dramático Barcelonés de SM la Reina Isabel II, que afegia al conreu del teatre el del cant i la música a la italiana. L’èxit del Liceo Filarmónico, juntament amb la voluntat d’un grup de membres destacats de la burgesia barcelonina, portaren ... a la construcció d’un nou i ambiciós teatre, digne de la importància de la ciutat, que ha perdurat al llarg de més d’un segle i mig, al solar de l’antic convent dels trinitaris de la Rambla. Gairebé al mateix temps, el 1840 inicia la seva activitat la Casa Parés formant part d’un interessant procés de canvi en els models comercials entorn de l’objecte artístic. L’existència d’un col·leccionisme creixent a la Barcelona del segle XIX, l’increment de la demanda i el consum artístic per part de la burgesia, així com l’augment de la població d’artistes que lluitava per la seva consolidació professional, suposà l’inici d’un canvi del petit establiment dedicat a la venda d’estampes, material per pintors, emmarcaments i motllures, cap a una nova tipologia: La Galeria d’Art, fent la seva gran transformació el 1877. En els seus anys d’història i la seva funció de centres culturals i artístics, Barcelona ha tingut la sort, de poder gaudir de les millors veus i els millors pinzells des del segle XIX fins al XXI. Amb l’exposició conjunta LICEUS, presentem la mirada de set artistes contemporanis vinculats a la Sala Parés, els quals senten una admiració i estima vers la tasca del Liceu i ens proposen interpretacions diverses sobre el teatre barceloní a través dels seus llenguatges pictòrics.

 

 

Entrada actualizada el el 31 oct de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones